5 november 2009

De ondergang van Europa (Hubert Jongen)De politici hebben nu hun zin. Ze hebben Vaclav Klaus tot het tekenen van het Verraad van Lissabon kunnen krijgen (dwingen?), en daarmee hebben zij de sluizen open gezet voor totale EU-dictatuur. Gisteren heeft Klaus, die nochtans even een “rots in de branding” leek, getekend. Tekenend is dat van de tekenplechtigheid zelf heel weinig of niets in de media verschenen is. Alleen de laatste zin van de verklaring van president Klaus (“Ik heb getekend”) wordt voluit en met veel enthousiasme gepropageerd. De hele plechtigheid, de allerbelangrijkste in de hele EU dit jaar, duurde nog geen anderhalve minuut. Maar in die minuut, kreeg ik wel de koude rillingen. Vaarwel zelfstandigheid en vrijheid. De vertaling (uit het Tsjechisch) van Klaus heb ik nergens kunnen vinden, met uitzondering in kleine lettertjes op bovenstaande video. Bekijk de video. Registreer de beelden in je geheugen. Het zal een referentie zijn voor de toekomstige ontwikkelingen in de EU. Je kan daarmee aan je kinderen en kleinkinderen vertellen hoe het ging: “I told you so!”

Een snelle vertaling. Klaus komt binnen, loopt naar de microfoon en:
Goede middag. Goede triestige middag.

Laat mij een korte verklaring afleggen over de uitspraak van het Constitutionele Hof van vandaag.

Punt één. Ik verwachtte deze beslissing en ik respecteer het, zelfs terwijl ik het niet eens ben met de inhoud en argumenten.

Punt twee. Ik kan het niet eens zijn met de methode – en de juridische kwaliteit. De uitspraak van het Constitutionele Hof is niet neutraal-juridisch geanalyseerd maar een politiek tendentieus pleidooi voor het Lissabon Verdrag door zijn supporters. Duidelijk te zien in de absolute onbevredigende manier van verklaring en presentatie van deze uitspraak.

Punt drie. Boven alles kan ik niet akkoord gaan met de inhoud omdat ondanks de politieke mening van het Constitutionele Hof de Tsjechische Republiek nu zijn soevereiniteit zal verliezen. Deze verandering van vandaag en in de toekomst zal dat deel van onze bevolking legaliseren dat niet onze zelfstandigheid wil behouden.

Punt vier. Ik kan niet respecteren de formulering van het Constitutionele Hof dat de President verplicht is om dit, of welk ander internationaal contract dan ook, zonder enige vertraging te ratificeren, refererende aan de wet voor het Constitutionele Hof. Dit is een wet die betrekking heeft op het Hof, maar niet op de rechten van de President die alleen maar door de grondwet worden bepaald.

Punt vijf. Ik verklaar dat ik het Lissabon Verdrag vandaag om 15.00 uur heb getekend.
En toen draaide president Vaclav Klaus zich om en verliet onder doodse stilte de zaal... Dit was het einde van een stuk vrijheid. Onze laatste verdediging tegen totalitaire EU-dictatuur is verdwenen.

THE END.

2 Comments:

At 5/11/09 11:45, Blogger Vincent De Roeck said...

Duidelijk een gebroken man die niets anders meer kon. Het blijft verraad, maar in zijn geval zijn er verzachtende omstandigheden.

 
At 5/11/09 14:32, Blogger Vincent De Roeck said...

Klaus may want the Czech Republic to renew sovereignty by leaving EU
(Article published in the Prague Daily Monitor of 5 November)

One of Czech President Vaclav Klaus's goals may be to have the Czech Republic regain its lost sovereignty, for example by its departure from the EU, Petr Hajek, deputy head of the Presidential Office, said on Prima TV Wednesday.

He alluded to Klaus's words that the Czech Republic will cease to be a sovereign state after the Lisbon treaty comes into force.

Klaus, the treaty's staunch critic, signed it after the Czech Constitutional Court gave the green light to it on Tuesday, as the last among the heads of EU states.

On that occasion he said that the loss of sovereignty due to the Lisbon treaty "legitimises the efforts of the part of the Czech public that does not feel indifferent to the matter of our national and state existence and that does not want to come to terms with this outcome."

"The president is definitely one of the players in our reality and I think one of his possible goals is this extreme goal [Czech departure from the EU]. This is how I understand his statement on Tuesday," Hajek said.

Asked whether Klaus has told him about such his plan, Hajek answered in the negative.

Hajek said he had advised Klaus to sign the Lisbon treaty. "There was consensus among president's advisers in this respect," he added.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>