21 juli 2008

Gelukkige verjaardag België!

Kan iemand mij eens zeggen waarom Google vandaag uitpakt met de Belgische driekleur in haar logo? Wil Google hiermee een Belgicistisch statement maken, of weten zij echt niet beter?

Zijn de programmeurs van Google misschien de enige personen op deze aardkloot die de laatste maanden niets over de interne Belgische problemen en gevoeligheden gelezen of gehoord hebben?

En waarom moest koning Albert II per se zijn heilige broer Boudewijn ophemelen in zijn 21-julispeech als "visionair"?

Een volk krijgt de leiders en koningen die het verdient! Happy birthday Belgium! En aan alle lezers: prettige "nationale" feestdag!

De reactie-thread is open...

8 Comments:

At 21/7/08 08:52, Anonymous Anoniem said...

Op 11 juli stond er toch een Vlaamse Leeuw te wapperen!

 
At 21/7/08 10:13, Anonymous Anoniem said...

Mijn Vlaamse leeuw hangt nu te wapperen.Gedaan met de Belgique de papa.Nieuwe tijden,nieuwe uitdagingen.

 
At 21/7/08 14:15, Blogger Vincent De Roeck said...

De volgende info vond ik vandaag via de weblog "Angeltjes" terug. Naar verluidt zijn de onderstaande citaten afkomstig uit het interview met Vaclav Klaus, de huidige president van Tsjechië, in het extra crisis-nummer van Knack deze week. Ik beschik niet over dat nummer en kan het dus niet verifiëren. Ik geef onderstaande info dan ook onder voorbehoud en in vertrouwen.

Klaus speelde naast de Slovaak Vladimir Meciar een van de hoofdrollen in de zogenaamde 'fluwelen scheiding' van Tsjechië en Slovakije. In 1992 onderhandelde hij in de Tugendhat Villa in Brno over de scheiding van het land.

(...)

Vaclav Klaus: 'Ik zie de diepe verdeeldheid, als het al geen diepe loopgraven zijn, binnen de Belgische maatschappij. Mijn aanbeveling zou zo luiden: volg vlug ons voorbeeld. Maar ik zou het niet durven, contact op te nemen met Belgische politici over dit onderwerp. Het huidige Belgische drama oplossen is huiswerk.'

 
At 21/7/08 14:23, Anonymous Anoniem said...

Ben al weg naar Sunnyvale, CA met mijn 28 kilo semtex...

 
At 21/7/08 16:19, Anonymous Anoniem said...

@ eerste anonieme

Dat is mij dan toch ook ontgaan op 11 juli hoor...

@ derde anonieme

Waarom Sunnyvale? Wat is daar in godesnaam te doen?

 
At 21/7/08 16:29, Anonymous Anoniem said...

sunnyvale,waar google geboren is.En ik zag op mijn google ook de Vlaamse leeuw wapperen op 11 juli.

kirsten denderleeuw

 
At 21/7/08 17:09, Anonymous Anoniem said...

De gemiddelde Amerikaan weet niet dat België bestaat, laat staan Vlaanderen. Het enige wat ze in sunnyvale doen is kijken waar er feestdagen zijn, en dan een daarbijhorend vlagje op google van dat land zetten.Maak je geen illusies volgens een recente Amerikaanse enquete denken 50% van de inwoners van de USA, dat ze meer dan 1 miljard inwoners hebben;en ze konden op de wereldkaart niet eens hun eigen land aanwijzen.Maar voor zo'n feestdag hangen ze wel de vlag uit,alles mooi vormelijk toch?

guy

 
At 21/7/08 19:20, Blogger Duplo Duplex said...

@Vincent de Roeck

Het artikel kan u hier vinden:


http://www.knack.be/nieuws/europa/exclusief--klaus-roept-belgie-op-voorbeeld-tsjechoslovakije-te-volgen/site72-section25-article20204.html

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>