20 juli 2008

De debatten over het Corbett-rapport...Onlangs stemde het Europees Parlement in om de modaliteiten rond fractievorming vanaf de EU-verkiezingen van 2009 andermaal aan te passen, officieel om ITS-saga’s te vermijden, maar in de praktijk eveneens om Eurosceptische fracties uit het parlement te weren. Het minimum aantal MEP’s gaat fors omhoog, alsook het minimum aantal landen dat in een fractie vertegenwoordigd moet zijn, gekoppeld aan (een aanzet tot) publieke partijfinanciering via de fracties.

Dit filmpje toont ons de “debatten” in het Europees Parlement rond de voorstelling van het officiële rapport van Labour-MEP Richard Corbett. Let vooral op de interventies van mijn favoriet Europarlementslid Daniel Hannan die elke speech in het Europarlement afsluit met de woorden “Pactio Olisipiensis Censenda Est” ofwel “het Verdrag van Lissabon moet ter stemming aan het volk voorgelegd worden”, een verwijzing naar de magische woorden “Ceterum Censeo Cartaginem Delendam Esse” van Cato de Oudere. Ook Cato werd vaak beschimpt en uitgelachen voor deze vaste slotzin, maar ook hij haalde zijn slag thuis: uiteindelijk werd Carthago vernietigd! Hopelijk vergaat de EU hetzelfde lot, en liever vandaag dan morgen!

1 Comments:

At 20/7/08 17:44, Blogger A. Griffon said...

Dank u om dit onder onze aandacht te brengen.
De stap voor stap consolidatie van de macht is inderdaad aan de gang. Alles wat Eurosceptici vreesden en waarvoor ze waarschuwden voltrekt zich.
Te weinig mensen volgen deze debatten, en de massa kan zich dus geen oordeel vormen. Zonder tegen Europa te zijn is duidelijk dat alles er met een voorhamer wordt doorgeramd. Ze zijn zelf het grootste gevaar voor het voortbestaan van het Europa-project, maar schijnen dat niet te beseffen in hun blinde honger naar geld en macht.
In 2009 gaan naast de kritische en politiek geïnteresseerde burgers, ook de kuddes schapen stemmen. Zij hebben dit fragment nooit gezien, werden niet geïnformeerd door een onafhankelijke pers, hebben niet genoeg kennis van de politiek en zelfs niet van de Engelse of andere talen die gesproken worden in het Europese parlement. En dan nog moeten ze eerst deze filmpjes vinden en genoeg tijd en zin hebben om er na hun dagtaak naar te kijken.
De vertegenwoordigers van het volk zijn de vertegenwoordigers van zichzelf, dat is duidelijk.
Na een overwinning voor zichzelf gaan ze nog eens lekker doorzakken in de dure restaurants op onze kosten.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>