15 november 2007

Minister Keulen heeft groot gelijk

De Franstaligen zijn opnieuw kwaad. En net zoals de vorige keer gaat het over iets waar ze in feite niets mee te maken hebben. BHV splitsen in een tweetalig Brussel een eentalig Halle-Vilvoorde gaat hen in feite niet aan, aangezien Halle-Vilvoorde in Vlaanderen ligt. Dit keer gaat het over de burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem, allen Vlaamse gemeentes. Zij verstuurden tijdens de gemeenteraadscampagne Franstalige oproepingsbrieven naar kiezers, wat verboden is, en lieten een gemeenteraad in het Frans doorgaan.

Ministe Keulen had de keuze, ofwel de wetten aan zijn laars lappen, ofwel weigeren de burgemeesters te benoemen. Ik ben blij met zijn keuze, want het taalterritorialiteitsbeginsel is fundamenteel voor een federale staat waarbij het enige verschil taal is. Een toegeven zou de taalgrens irrelevant gemaakt hebben, zou de imperialistische droom van de Franstaligen gelegitimeerd hebben, en zou een toegeving zijn ten opzichte van een provocatie. Het zijn de niet-benoemde burgemeesters die namelijk de wet naast zich neergelegd hebben, die agressie hebben gepleegd tegen zowel de wetten van het federale België als de deelstaat Vlaanderen waarin zij wonen en verkozen werden.

Het gaat dus om iets wat zich afspeelt in een Vlaamse gemeente, met Vlaamse verkozenen, die onder de bevoegdheid vallen van een Vlaamse minister die zeer correct de Vlaamse decreten heeft toegepast. Dat voorzitters van Waalse partijen het daar niet mee akkoord zijn, is irrelevant. Zij hebben namelijk niets te maken met die beslissing, noch met de mensen op wie ze van toepassing is, noch met de mensen die ze genomen hebben.

Labels:

4 Comments:

At 15/11/07 12:49, Anonymous Anoniem said...

De franstalige burgemeesters behoren tot een mensensoort die denkt dat zij altijd maar moeten "doen" en dat de ander nooit eens iets zal terugdoen.Als de franstaligen elke keer als ze ons vernederen lik op stuk krijgen, wordt de pacificatie en het samenleven opeens veel gemakkelijker. Je zal dat zien

 
At 15/11/07 23:06, Blogger David Vandenberghe said...

Provocatie in Drogenbos...ook Frans tijdens gemeenteraad. Burgemeester sanctioneren.

 
At 16/11/07 21:59, Blogger David Vandenberghe said...

Correctie, ging niet uit van de burgemeester blijkbaar.

 
At 17/11/07 13:21, Blogger Brecht Arnaert said...

Chris,

Niet volstrekt akkoord. Taal kan dan wel de oorsprong zijn voor ons federalisme (dat er volgens mij geen is, zie daarvoor mijn artikel "België is géén federale staat" in Doorbraak oktober), maar ondertussen is het ook veel meer geworden: een andere opinie, verschillende politieke formaties, een eigen media, enzovoort.

Mijn standpunt over Keulen vind je eveneens op mijn site onder de titel "Bravo Keulen".

Beste groeten,

Smithson
www.smithsonsplace.eu

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>