10 november 2011

Over kleine landen weet David Van Reybrouck minder dan over grote (vpmc)

.
David Van Reybrouck: Na de G1000 gaat een G32 aan de slag. Dat zijn opnieuw gewone burgers, en die gaan doen in België wat vijfentwintig burgers onlangs in IJsland hebben gedaan, op last van de overheid daar. Die hebben daar de Grondwet herschreven.
Volt: Maar u zegt…
Rik van Cauwelaert: Daar wil ik toch even tussenkomen. Wat in IJsland is gebeurd, ik weet dat, dat voorbeeld wordt vaak gegeven, die hebben, die vijfentwintig hebben niet de Grondwet herschreven, die vijfentwintig hebben een aantal ideeën aangeleverd, waarna het IJslands Parlement al dan niet daarvan gebruik heeft gemaakt,
David Van Reybrouck: Wel…
Rik van Cauwelaert: ...en eerlijk gezegd: de invloed is niet overweldigend gebleken daar in IJsland. Bovendien zit je in IJsland met een land van 300.000 inwoners.
David Van Reybrouck: Precies, ja: het is een stad.

. . . . 
.

Labels: , , , , , , ,

1 Comments:

At 11/11/11 12:22, Blogger Skender said...

Die "gewone burgers" in IJsland, zijn trouwens per referendum verkozen. Waardoor ze dus volksvertegenwoordigers zijn in een soort gelegenheids-parement.
(Dat was althans de bedoeling. Het referendum is achteraf in de rechtbank ongeldig verklaard, waarna het parlement de mensen die in het referendum verkozen waren, gewoon heeft benoemd)

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>