21 september 2009

Moest God vandaag Noach vragen om een ark te bouwen, de Europese Unie zou het verbieden!Daniel Hannan vertelt het verhaal op de "campaign trail" met zijn vriend en ideologische evenknie Mark Reckless. Hij schetst op een wel zéér ludieke manier een beeld van de wirwar van Europese overregulering en toetst die aan het Noach-verhaal uit de Bijbel.

5 Comments:

At 21/9/09 14:31, Anonymous Anoniem said...

Geniaal :D

 
At 21/9/09 18:26, Anonymous pierre plum said...

Ik beantwoord toch liever aan de voorschriften van de EU, dan aan die van de God die noah de ark liet bouwen.Was het niet diezelfde God die aan Abraham vroeg om zijn zoon Izaak te offeren, en vroeg hij van zijn volk niet voortdurend een complete onderwerping, tegen alle menselijkheid en logica in.
Neen ik kan de grap wel smaken, maar ben tevreden dat we van het juk van Jahweh bevrijd zijn, en hoop dat hij niet terugkomt met een andere naam, Allah bvb.

vr grt
pierre plum

 
At 22/9/09 09:09, Anonymous Anoniem said...

Pierre heeft de betekenis van het Abraham-verhaal niet al te best begrepen.
Het is juist een duidelijk (goddelijk) verbod om een mensenoffer te brengen (Isaak wordt immers door God gered).
De Joodse religie en later de christelijke én de islamitische hebben nooit mensenoffers gekend net omwille van dit verhaal.

 
At 22/9/09 10:05, Anonymous pierre plum said...

Anoniem,

Als God Soddom en Gommorha vernietigt omdat zij zich overgeven aan zedeloos gedrag, en Loth in een zoutzuil veranderd omdat ze omkeek, kan ik dat niet bepaald een uiting van menslievendheid noemen.
Het is overigens een koud kunstje om uit het oud testament excerpten te halen die het jaloerse en opvliegende karakter van de Jahweh-God aantonen.Hij noemt zich overigens zelf zo: ik ben een jaloerse God.Maar het staat je geheel vrij om via ad hoc constructies, en persoonlijke interpretaties alles wat Jahweh decreteerde en ondernam in een positief daglicht te plaatsen.
Laat mij zeggen dat ik mij daar niet toe geroepen voel, en hoop dat deze fase afgesloten is.
Het is mij overigens niet helemaal duidelijk waarom iemand in een discussie over theologie het anonimaat wil bewaren, maar dit terzijde.

vr grt
pierre plum

 
At 22/9/09 19:04, Anonymous Johan B said...

Sorry, maar ik zie niet in wat er "zéér ludiek" is aan Hannans stuntelig geneuzel.

Het Euromonster verhoudt zich tot de hemelse dictatuur als een amoebe tot Tyrannosaurus rex. Het enige wat Hannan aantoont is dat de Europese overregulering in een zeer extreem geval toch nog onbedoelde positieve gevolgen kan hebben, nl. het verhinderen van de ultieme holocaust.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>