18 september 2008

Drop the dead Italian

Op 13 september j.l. ontving Filip Dewinter in Firenze de 'Oriana Fallaci'-prijs 'omwille van de moed waarmee hij oproeit tegen de vloedgolf van de politieke correctheid’.

Oriana Fallaci, overleden in 2006, was een Italiaanse oud- verzetsstrijdster, journaliste en publiciste, die zowat alle groten der aarde aan een diepte-interview heeft onderworpen, en op het einde van haar leven enkele spraakmakende islamkritische boeken publiceerde.

Voor zover ik kan nagaan heeft geen enkele Belgische krant, weekblad, radio- of TV-zender melding gemaakt van de prijsuitreiking. Ik kan dat moeilijk anders kwalificeren dan als een vorm van (auto)-censuur die deel uitmaakt van het globale democratisch deficit in dit land. Men moet geen fan van Dewinter zijn, om vast te stellen dat we hier met desinformerende journalistiek te maken hebben, gericht op een politiek-correcte uitfiltering van nieuwsitems. Het weggommen van Fallaci, een absoluut journalistiek icoon uit de vorige eeuw, omwille van een ‘foute’ laureaat, is daarbij grotesk en lachwekkend.

Het is ongeduldig wachten op een nieuw persinitiatief dat dit soort blunders afstraft én rechtzet. Kom terug, Anthierens, waar ge ook zit, het is vergeven en vergeten...

3 Comments:

At 18/9/08 15:40, Anonymous Anoniem said...

Zelfs op de website van het Vlaams Belang vind ik niets van die prijs. Wel dat Filip De Winter op de Oriana Fallaci-herdenking van 15september j.l. een toespraak gehouden heeft. Maar van die prijs geen spoor.

Frans V.

 
At 18/9/08 15:56, Anonymous Anoniem said...

Ik bedoel Filip Dewinter, schrijfwijze was fout...

Frans V.

 
At 18/9/08 17:49, Anonymous Anoniem said...

Op diverse blogs wordt de prijsuitreiking becommentarieerd. Van rabiaat anti-islam(bv. Gatesofvienna.blogspot.com en uiteraard die van Dewinter zelf: www.filipdewinter.be/) tot moslimsites (bv. forums.marokko.nl)

Men kan kritiek hebben op de winnaar (ook Geert Wilders was overigens laureaat), de politieke gezindheid van het comité, de achterliggende boodschap, maar niét over het feit van de prijsuitreiking zelf.
Het uitreiken van de Nobelprijs zorgt ook telkens voor commotie en ongenoegen, maar wie zal het bestaan ervan ontkennen?

JS

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>