29 augustus 2008

Volgens de Venezolaanse staatstelevisie won Michael Phelps zijn gouden medailles in 1972 in Munchen en was Hitler toen nog aan de macht...(Sorry voor de personen die doorgaans komen klagen als ik hier een videofragmentje post, maar ditmaal zullen ze toch moeten toegeven dat dit YouTube-filmpje echt wel de moeite is, althans dat hoop ik.)

1 Comments:

At 29/8/08 23:58, Anonymous Anoniem said...

Vincent, dit doet mij denken aan een tijd toen ik nog jong was en toen het Chinese Politbureau een miljard Chinezen onwetend hield omtrent de landing op de maan van een Amerikaan. Zij hebben toen die desinformatie voor bijna twee dekaden kunnen 'vol gehouden'.

Het doet me ook denken aan de nieuwe "as van het kwaad". Er zijn nog wel velen in den Belgique, ook sommigen op IFF, die graag grapjes maken over de Bushiaanse versie van de "as van het Kwaad" (Iran-Irak-NoordKorea). Maar die as is al lang verdwenen. Saddam en Zonen liggen nu onder de grond, en Kim in N-Korea zit nu min of meer (zonder twijfel, tijdelijk) in een box van de zes-partijen (onder leiding van China, met ook Japan, USA, Rusland, Zuid-Korea). En, Iran natuurlijk gaat heel 'heet' worden in de afzienbare toekomst (zie verder).

Nee, de nieuwe as van het kwaad dat is de axis Rusland-Iran-Venezuela. En dat is een axis of alliantie die berust op de hoge prijzen voor grondstoffen op wereldmarkten, die een direct gevolg zijn van de fenomenale economische groei in recente jaren in China en India, de twee grootste landen van de wereld maar die weinig grondstoffen hebben. Putin is druk bezig met zowel Iran als Venezuela militair te versterken (en Iran zelfs met kernstof te bevoorraden). Hij denkt dat dat veel lasten en kosten aan anderen gaat bezorgen. Maar, Iran en Venezuela zijn naturlijk twee zeer 'onvoorspelbare' regimes, en het zou wel eens allemaal als een boemerang op Putin zelf kunnen terug komen.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>