20 juli 2008

Wie is wie in de Europese Commissie?Dit YouTube-filmpje dateert wel al van enkele jaren geleden, maar toch blijft het verrassend actueel, zeker na de recente promotie van de Franse Eurocommissaris Jacques Barrot tot vice-voorzitter van de Europese Commissie. De spreker, Nigel Farage, is een Brits Europarlementslid voor Londen en voorzitter van de “Independence and Democracy” groep in het Europarlement.

Hij is ook voorzitter van de UKIP, de “United Kingdom Independence Party”, en staat voor de volledige terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit alle EU-verdragen met uitzondering van de handelsakkoorden. Ik vind dat ook zelf een zéér aantrekkelijke positie, ook voor andere netto-betalers als België en Nederland.

2 Comments:

At 20/7/08 18:10, Blogger A. Griffon said...

A fine speaker he is indeed.
I hope he is still in.
Die man brengt een driest verhaal met een groot gevoel voor humor,
en iedereen luisterde.
Bij ons is er enkel Annemans die dit kan.

 
At 21/7/08 00:16, Anonymous Anoniem said...

"iedereen luisterde"

Inderdaad, griffoen, maar alleen omdat Nigel Farage voorzitter van een fractie is en men deze personen doorgaans met de nodige égards behandelt, ook al vertegenwoordigen ze dan een Eurosceptische, en dus per definitie alom gehaatte, fractie. Ook na het actie voeren in het EP voor een pan-Europees referendum bleek Farage één van de enige deelnemende MEP's te zijn zonder sanctie achteraf. Hij riep toen uit "Spartacus" te zijn! Fractievoorzitter zijn is een enorm prerogatief in Europa, en daarvan weet Farage te profiteren.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>