25 mei 2008

De acht cartoons van Gregorius Nekschot

Marcel Vreemans zette vandaag een blog op met de acht verboden cartoons van Gregorius Nekschot, de Nederlandse cartoonist die twee weken terug door de Nederlandse overheid gearresteerd werd wegens het vermeend aanzetten tot haat en discriminatie. De intimidatie van Nekschot door de overheid en de dreigementen met juridische vervolging veroorzaakten een storm van protest onder bloggers en journalisten. Voor hen is en blijft de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid een absoluut goed dat ten alle tijde gevrijwaard moet blijven van overheids- of andere inmenging, ook wanneer ze indruisen tegen de gangbare multicultuur of de draak steken met religie. Bij mijn weten is deze blog van Marcel Vreemans de allereerste website die de acht gewraakte cartoons integraal overneemt.

In mijn ogen zijn deze cartoons zelfs niet eens goed of grappig, maar gezien alle heisa rond Nekschot de laatste weken kan ik niet anders dan de kant kiezen van deze cartoonist en zijn recht om de islam, net als elke andere godsdienst of levensbeschouwing, belachelijk te maken. Ik blijf vandaag echter met twee vragen zitten: hoelang nog voor Blogspot (Google) deze blog zal verwijderen, en hoelang zal Marcel Vreemans nog leven na dit gedaan/gedurfd te hebben?

De gebeurtenissen in Nederland de laatste weken zijn de kers op de taart van jarenlange indoctrinatie met vrijheidsfnuikende politieke correctheid in West-Europa. Deze cartoonrel is dan ook niets meer of niets minder dan het nekschot voor de vrijheid.


Op 2 november 2004 werd filmregisseur Theo Van Gogh in Amsterdam door een islamfundamentalist vermoord. Weet u het nog?

6 Comments:

At 26/5/08 00:46, Anonymous Anoniem said...

Akkoord, Vincent, ook ik vind deze cartoons "niet eens goed of grappig". Behalve, misschien die 4de over "Ali zit best op zijn poef". Maar wat de Nederlandse overheid hier doet is nog minder grappig. Dit soort van reactie van appeasement tegeneover totalitairen-van-geest is werkelijk 'het begin van het einde' van de Nederlandse democratie. Zij heeft het dus nog geen volle eeuw kunnen uithouden, en in Belgie nog minder.

 
At 26/5/08 10:26, Anonymous Anoniem said...

Sorry, ik zal wel vreselijk slechte smaak hebben, maar ik vind de cartoons (en ook zijn spreuken) hilarisch. Ik was reeds geabonneerd op zijn blog voor de hele heisa.

 
At 26/5/08 12:53, Blogger Karel Jansens said...

Zeg niet "islamfundamentalist", maar zeg "moslim".

 
At 26/5/08 13:10, Blogger Vincent De Roeck said...

Brigant, dat is nu net hetgene waar jij en ik totaal van mening verschillen. Ik weiger dit soort laffe moorden te veralgemenen tot alle moslims, want er zijn binnen die bevolkingsgroep gigantische verschillen.

Om dit met twee voorbeelden te staven: 1) in de laatste Nederlandse parlementsverkiezing nam een rechtse islamkritische partij deel, Eén NL, rond Rotterdams wethouder Marco Pastors, die gesteund werd door tal van (gematigde) moslims. 2) de misdaadstatistieken in Mechelen (de enige waarvan ik cijfers heb) geven aan dat allochtone jongeren 5x meer misdaden plegen dan autochtone jongeren, MAAR tegelijkertijd blijkt dat 95% van de allochtone jongeren nooit het het gerecht in aanraking komt, en 99% van de autochtone jongeren. Het VB neemt dan de eerste statistische vergelijking over in hun boekje, terwijl de tweede even juist is, maar een totaal ander beeld geeft.

Vandaar mijn oproep aan iedereen ter rechterzijde van het spectrum: stop met die veralgemeningen! Ze duwen u in een hoekje waar je monddood bent, en slaan in feite op zéér weinig.

 
At 26/5/08 13:35, Anonymous Anoniem said...

@Vincent, Sorry, maar wat je zegt is statistisch geneuzel. Zo kun je alle verschijnselen tot onbeduidend verklaren. Dat is echt je hoofd in het zand stoppen.

 
At 26/5/08 16:50, Anonymous Anoniem said...

Roel, sinds wanneer is de waarheid vertellen plots synoniem voor "je hoofd in het zand stoppen"? Vincent toont met een voorbeeldstatistiek (die hij waarschijnlijk van Bartje Somers gehoord heeft, VLD'ers onder mekaar) aan hoe juiste gegevens toch tot verkeerde berichtgeving kunnen leiden wanneer ze uit hun context getrokken worden. Hij heeft daar zeker een punt.

En Roel, het laatste wat we Vincent toch wel kunnen verwijten, is dat hij zijn hoofd in het zand zou steken. Bij mijn weten is hij één van de weinige VLD'ers die nog bereid is te discussiëren en een afwijkende mening te hebben dan de multikulprofeten van de Melsensstraat. Vincent schrijft soms té barok, maar qua inhoud kunnen anderen nog wel degelijk een puntje aan hem zuigen.

Het enige wat mij dan weer stoort aan deze blogpost is de foto van Theo Van Gogh. Wat die onder zo'n tekst komt doen, is mij een raadsel, tenzij dan als "populistische" waarschuwing voor de radicale islam in het Westen. Of mis ik hier misschien een andere point?

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>