9 november 2005

Hoop van de Natie? (Hoegin)

De onlusten in Frankrijk houden nu al een aantal dagen aan, en dreigen zelfs over te springen naar Belgiƫ. Zou meer immigratie ook hier niet de oplossing kunnen zijn?

Naar het schijnt zou de immigratie voor een culturele verrijking zorgen, en zouden we bij wijze van spreken de hemel moeten danken voor de weldaden van de multiculturele maatschappij waar wij deel van mogen uitmaken dankzij de immigranten. Waar zit die verrijking vandaag nog? Zelfs nog geen nieuwe stadsguerillatechnieken vallen er te leren uit de rellen van de laatste dagen. Je zal trouwens maar een autohandelaar zijn in een voorstad van Parijs. Oppassen maar dat zij niet verzuurd raken wanneer hun volledige toonzaal in de vlammen op is gegaan.

Was het trouwens de immigratie niet die ons ging redden van de vergrijzing? Wie van de relschoppers van de laatste dagen gaat over enkele tientallen jaren onze pensioenen betalen? Meer zelfs, volgens sommigen moeten de grenzen volledig opengegooid worden opdat de Sociale Zekerheid niet in mekaar zou stuiken. In tempore non suspecto pleitte ook Patrick Dewael ervoor de migratiestop van de jaren '70 op te heffen. Misschien is dat ook wel de oplossing voor de rellen van de laatste dagen: in plaats van relschoppers die de Franse nationaliteit niet bezitten het land uit te zetten, is de oplossing misschien wel dat er een paar vliegtuigen uitgestuurd moeten worden om zo snel als mogelijk een paar honderden migranten naar Parijs te halen?

Fundamenteel: wanneer de kinderen reeds op jonge leeftijd op school gediscimineerd worden, men om de vijf voeten naar identificatie gevraagd wordt door provocerende politie, men op de arbeidsmarkt niet aan de bak komt omwille van al die ractistische autochtonen die je maar niet willen aannemen, en wanneer nationale politici je uitmaken voor uitschot, waarom blijf je dan in 's hemelsnaam nog in Frankrijk wonen, ja, blijf je zelfs echtgenoten naar hier halen via gearrangeerde huwelijken? Wat bezielt die mensen om in zo een hel op aarde te blijven wonen? De conclusie kan niet anders zijn dan dat zij compleet van lotje getikt zijn, want een normale mens had al lang zijn boeltje bij mekaar gepakt en was terug vertrokken naar het eigen land. Tenzij het al bij al misschien dan toch zo slecht nog niet is in Frankrijk?

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>