3 november 2012

De anatomische les van dr. Fabre (vpmc)


.
Omdat Jan Fabre na zijn laatste lotgevallen verkoos om geen aangifte te doen bij de politie, zijn we aangewezen op zijn eigen verklaringen en vaststellingen. Die zijn niet min: hij werd in het Antwerpse Park Noord overvallen door zeven man, Belgen én allochtonen. Het park is van iedereen, en een goede mix is het zekerste teken van een geslaagde integratie. Die mannen waren speciaal uitgestuurd door de N-VA.
De aanval kwam er tijdens het joggen, en dus niet als gevolg van bijvoorbeeld een betwiste handelstransactie, wat daar ook wel eens voorkomt en waar meestal ook geen klacht op volgt, om ruchtbaarheid te vermijden.
Nu is het voor iemand die matrakslagen krijgt niet altijd eenvoudig om het hoofd koel te houden en scherpe waarnemingen te doen, maar een artiest kan natuurlijk iets meer. Naast het correcte aantal overvallers, en de sociologische samenstelling van de groep, getuigt ook de vaststelling dat de slagen op zijn nieren terechtkwamen van een scherp waarnemingsvermogen.
Het hoofd, het hart, de maag, de geslachtsdelen, dat zijn plekken die iedereen direct kan aanwijzen, maar de plek van de nieren is voor velen, zo niet een raadsel dan toch vaag. Niet echter voor Fabre, en wellicht is zijn kunstopleiding hem hier van pas gekomen.
.

Labels: , , , , ,

4 Comments:

At 4/11/12 06:15, Anonymous Anoniem said...

nieren = achter op de onder rug. heel erg makelijk te plaatsen. als je iemand op zijn middenrif slaat, zijn het de nieren die de klappen krijgen. fabre weet dat omdat hij veel met het lichaam bezig is als koreograaf, daar is echt niets vreemds aan.

 
At 4/11/12 18:16, Anonymous Joris said...

Is Jan Fabre een kunstenaar? Volgens een bepaalde pers wel, volgens de goegemeente zeer duidelijk niet. De vraag is dus wie mag beslissen over de consequenties van het al dan niet kunstenaarschap: nl. subsidies.
Wie betaalt? De goegemeente, niet de pers. zodus...

 
At 4/11/12 20:31, Blogger Marc Vanfraechem said...

ik meen hier te mogen spreken in naam van vele lezers: zeer bedankt, anonieme behulpzame ziel, voor die toelichting over de nieren!

 
At 4/11/12 23:42, Anonymous Raf said...

Laat ons een kat een kat noemen: aan het verhaal van Jan Fabre wordt getwijfeld, kennelijk ook door de politie. Ik wil hier duidelijk over zijn, zoniet volgen hier nog veel reacties (20.000!) van anoniemen die veel weten over anatomie, maar weinig over ironie.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>