24 maart 2010

Gerolf Annemans over de viering van de Prijs van de Vrijheid en de laureaat Frits Bolkestein

De bijeenkomst - vorige vrijdag - van Libera in het Antwerpse Crowne Plaza hotel had ik met stip ingeschreven in mijn agenda. Libera (ik denk zelfs dat het LIBERA! is, met een uitroepteken zoals bij GROEN!) is een recente fusie van Cassandra, Nova Civitas en WorkForAll, zodat een boeiende mengeling is ontstaan van liberale maar ook conservatieve en Vlaamsgezinde reflexen. De 'Prijs van de Vrijheid' werd er uitgereikt, en met name aan niemand minder dan Frits Bolkestein, die ik in het verleden wegens vele van zijn gedurfde standpunten wel eens met een knipoog 'Blokkestein' heb genoemd.

Wellicht nog op het elan van zijn (ondertussen toch enigszins gefnuikte) poging om bij LDD het debat te lanceren om LDD (opnieuw) te doen opgaan in de VLD, had mijn goede collega Boudewijn Bouckaert (naast een in dit geval superlogische en als altijd briljante Derk Jan Eppink) ook Patricia Ceysens als laudatiospreker geprogrammeerd. Jean-Marie Dedecker zal wel stilletjes gegromd hebben. Het meisje deed uitvoerig haar best om tussen alle 'ikke,ikke,ikke' door uit te leggen hoe belangrijk liberalen wel zijn en hoe belangrijk zij zelf was geweest voor de 'implementatie' in de Vlaamse regering van de dienstenrichtlijn van Bolkestein.

Vervolgens kwam de laureaat zelf. Ik vreesde even een kort ogenblik dat na Ceysens ook van zijnentwege een economische en technische toespraak zou volgen over de lotgevallen van de dienstenrichtlijn en het belang van liberalen voor onze economie. Gelukkig en tot mijn opluchting was dat geenszins het geval. De intellectuele reus Bolkestein sprak over het belang van vrijheid voor onze Westerse cultuur en dus over de Islam en de moslims. Zijn toespraak is een toespraak die ik zelf had willen (hebben) kunnen schrijven en houden. Duimen en vingers! En ook een stille binnenpret. Want van het begin tot het eind was het een toespraak die het meer dan perfect logisch maakte dat ik tussen al die liberalen mijn avond had doorgebracht.

Ik wens Libera! geluk te wensen met deze startavond en ik wens hen ook veel succes in de toekomst. De 'Gustave de Molinari'-toespraak van Bolkestein kunnen jullie hier integraal nalezen. Een aanrader.


Gerolf Annemans
Fractieleider Vlaams Belang
Kamer van Volksvertegenwoordigers

Patricia Ceysens (Open Vld) en Derk Jan Eppink (LDD) spraken elk een laudatio uit. Deze kunnen jullie hier en hier nalezen.

1 Comments:

At 24/3/10 20:21, Anonymous Johan Sanctorum said...

Mijnheer Annemans

Er kan me iets ontgaan zijn, maar een "Vlaamsgezinde reflex" heb ik die vrijdag in deze club nergens gemerkt...

JS

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>