10 januari 2010

Joods Actueel op het dashboard...De inzittenden van deze Audi waagden het klaarblijkelijk om in een ondergrondse parkeergarage in het centrum van Antwerpen een exemplaar van "Joods Actueel" open en bloot op het dashboard te laten liggen. De barst in de voorruit toont het ogenschijnlijke trieste gevolg van zulk een fout... Of hebben we weer lange tenen zeker?


13 Comments:

At 11/1/10 20:40, Anonymous Johan Sanctorum said...

Lange tenen? laat ons zeggen: een zekere paranoia. Wie houdt zich nu bezig met al dan niet gebroken achterruiten te fotograferen in parkeergarages, en de literatuur te analyseren die daar zichtbaar is...
Heb je echt niks beters te doen, Vincent?

 
At 12/1/10 09:31, Blogger Vincent De Roeck said...

Sorry Johan, maar als ik dergelijk blatant onrecht zie, vind ik het mijn plicht om dat aan te kaarten. Het toenemende antisemitisme in Antwerpen is wel degelijk een probleem dat benoemd en aangepakt moet worden. Dit trouwens ongeacht onze al dan niet voorkeur voor Israël in het conflict met Hamas.

Je "heb je niets beter te doen"-vraag doet me denken aan dat Holocaustgedicht van die dominee die mooi schetst wat er zou kunnen gebeuren. Eerst deden ze niets omdat ze niet tot de categorie behoorde die door de Nazi's aangepakt werd. Pas als die aan de categorie van de dominee kwamen, heeft hij zich verzet en om hulp geroepen. Alleen was er toen niemand meer om naar te luisteren...

 
At 12/1/10 09:33, Blogger Vincent De Roeck said...

"First they came..." (Rev. Martin Niemöller)

First they came for the communists, and I did not speak out—because I was not a communist;
Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—because I was not a trade unionist;
Then they came for the Jews, and I did not speak out—because I was not a Jew;
Then they came for me—and there was no one left to speak out.

 
At 12/1/10 22:00, Anonymous K. Artman said...

Met moslims heeft men iets minder mededogen, dezer dagen. Maar ongetwijfeld vinden jullie dàt, mèt voorbeelden en een hele gebedsmolen aan argumenten, iets helemaal ànders. Dat zal wel. Net zoals velen hun eigen anti-semitisme terecht vonden èn verrechtvaardigden in de jaren '30 en '40... De vijand is iemand anders, maar het mechanisme is hetzelfde.

 
At 13/1/10 00:24, Anonymous Anoniem said...

Goodwin-law in action.

 
At 13/1/10 11:41, Anonymous Joodsactueellezer said...

Wat een flauwekul. Als er een verband zou bestaan tussen die ruit en dat tijdschrift zou die ruit natuurlijk gewoon aan diggelen liggen. Dit is een steentje, zoals zo vele ruiten van zoveel auto's. Nu terug flink herpakken Vincent, dit is echt van geen enkel niveau.

 
At 14/1/10 12:13, Anonymous Vincent De Roeck said...

@ Joodsactueellezer

Misschien dat u glazenmaker van beroep en opleiding bent, ik alvast niet. Het zou zeker kunnen dat deze barst het gevolg is van een steentje, alleen leek de combinatie van dat magazine op het dashboard en een beschadigde voorruit net iets té toevallig te zijn. Ik beweer ook helemaal niet dat het een iets met het ander te maken zou hebben. Ik stel enkel vast, nam er een foto van als bewijs, en publiceerde die foto op deze blog. En opnieuw, u bent misschien glazenmaker en ik niet, maar mij lijkt het "aan diggelen slagen" van een voorruit van een Audi zonder materiaal of voorbereiding onmogelijk te zijn en is het dus wel degelijk goed mogelijk dat een antisemitische voorbijganger met zijn sleutelbos of welk ander instrument dat hij/zij/het op zak had, zo'n barst in de voorruit heeft weten slagen.

 
At 14/1/10 14:33, Blogger Luc Van Braekel said...

@Vincent: Exacte plaats en datum opgeven van jouw waarneming verhoogt de geloofwaardigheid. Niet dat ik jouw geloofwaardigheid in twijfel trek, maar er zijn zo enkele elementaire journalistieke principes.

 
At 14/1/10 18:12, Blogger Vincent De Roeck said...

Mijn excuses voor deze zondiging tegen de elementaire journalistieke principes ;-)

De foto werd genomen in de ondergrondse parking "Antwerpen Roosevelt" (die onder de UGC-cinema) op zondagavond 13 december 2009 omstreeks 23u15. Ik had daar net de film "Het Dossier K" gezien met enkele vrienden.

 
At 14/1/10 18:14, Blogger Vincent De Roeck said...

De late publicatie op deze blog (één maand later...) heeft te maken met het feit dat ik de foto recent pas teruggevonden had op mijn fototoestel in het sorteren en bestellen van mijn reisfoto's van de laatste maanden. Ook mea culpa daarvoor dus.

 
At 14/1/10 18:22, Blogger Luc Van Braekel said...

Dank je voor de info, Vincent.

Ik had uit de EXIF-data van de afbeelding al volgende informatie gehaald:

tijdstip: 13/12/2009 20:45 (nu ja, de klok van je camera hoeft niet per se juist te staan natuurlijk).

camera: Sony DSC-W50

Door het geven van deze (deels verifieerbare) details geef je een indicatie (zonder dat dit een waterdicht bewijs is) dat je de foto zelf nam en dat het niet zomaar iets is wat de ronde doet op het internet.

 
At 14/1/10 21:03, Anonymous Steven said...

Wat schreef Martin Niemöller een schitterend Engels proza. Zit daar trouwens iemand op die achterbank ? Had u het hem niet kunnen vragen ? Of was het uw Joods Actueel in de auto van een vriend (niet dat dit het minder erg zou maken). Er klopt iets niet aan dit verhaaltje. Klaar.

 
At 18/2/10 12:39, Blogger Israel Ongecensureerd said...

Ok wie zijn auto met een Joods Actueel op de hoedenplank gedurende 24 uren parkeert in een door mij aangegeven straat en zonder bewaking krijgt van mij honderd euro.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>