2 oktober 2009

Waarom het Nee-kamp tegen Lissabon in Ierland eigenlijk al gewonnen heeft (Vincent De Roeck)

Mijn aversie voor de Europese Unie is gekend. In het verleden heb ik ook voor België al de exitoptie verdedigd, maar al jaren blijf ik toch geloven dat een drastische hervorming van de EU alsnog zoden aan de dijk zou kunnen brengen. Zes maanden heb ik voor Libertas gewerkt en getracht om van buiten de instellingen via de politiek toch iets te veranderen, maar zonder succes. Momenteel werk ik opnieuw via de politiek aan hervormingen binnen de Europese Unie, maar ditmaal wel van binnenuit de EU-instellingen. Ik werk sinds gisteren immers voor een vrijheidslievende politieke fractie in het Europarlement, maar daar later meer over. Vandaag is het een cruciale dag voor het voortbestaan van dit continent als onderdeel van het Vrije Westen. Als de Ieren "No" stemmen, kan de EU misschien nog gered worden. Wordt het echter een "Yes", en alle peilingen wijzen daar jammer genoeg op, dan kunnen we de boeken sluiten en leven we voortaan in een Europese superstaat bij de gratie van een legioen onverkozen bureaucraten. Om van de corrupte politici zelf nog maar te zwijgen.

Lezers die nog zouden twijfelen aan de inhoud van het Verdrag van Lissabon, kan ik enkel maar vriendelijk uitnodigen om het werk van Anthony Coughlan en dat van Jens-Peter Bonde eens te bekijken. Hun bevindingen zijn, hoewel eerder academisch en technisch, ronduit schokkend. Ook de leugens van Eurofielen alsof Ierland enkel maar welvarend geworden zou zijn dankzij EU-steun zijn op niets gebaseerd. Ben Powell van het "Cato Institute" maakte daar al jaren geleden komaf mee, en ook Derek Scott, oud-adviseur van Tony Blair, stelde hetzelfde in de "Wall Street Journal" deze week. Verder had ook onze eigen Pieter Cleppe een interessant artikel in de "EU Observer" over de pure hypocrisie van de "liberale" partijen in Europa. Derk-Jan Eppink deed dat trouwens in een andere context nog even lichtjes over in "Het Laatste Nieuws". Jong Gezond Verstand bewees haar naam deze week dan weer alle eer door als enige Vlaamse politieke jongerenvereniging het Nee-kamp in Ierland te ondersteunen.

Maar wat er vandaag in Ierland ook zal gebeuren, het Nee-kamp heeft eigenlijk al gewonnen. Niet enkel hebben de Ieren in het verleden al eens "No" gezegd, ook nu zal het tegenkamp nog over een gigantische monsterscore kunnen beschikken. Verder toont de manier waarop het Ja-kamp campagne voerde het ware gelaat van de Europese machine. Bruce Arnold van de "Irish Independent" deed de campagne van het Ja-kamp terecht af als "leugens" en Michael O'Leary, de topman van Ryanair, legde als enige private persoon bij voor de Ja-campagne. Hij betaalde niet enkel cash maar bood ook massa's gratis vluchten aan Eurocraten aan om in Ierland te komen campagne voeren. We weten allemaal waarom O'Leary, die vroeger de EU-bureaucraten nog als een bende "morons" belachelijk maakte, dit doet: hij aast op EU-subsidies en EU-vergunningen, en hij heeft de goedkeuring van de EU nodig om Aer Lingus te kunnen overnemen! Het Ja-kamp krijgt steun van alle traditionele media en politieke partijen, en miljoenen euro's Europees belastinggeld werden reeds in de Ja-campagne gestort. Alleen al het feit dat ze dit doen, bewijst het failliet van hun gelijk. Hopelijk straffen de Ieren deze propagandistische waanzin af en stemmen ze vandaag het Verdrag van Lissabon opnieuw weg. Europa zegt neen! Welk deel van "neen" is het eigenlijk dat Brussel niet wil snappen?

7 Comments:

At 2/10/09 15:09, Anonymous Flip said...

Maar waarom steunt die "eurosceptische" fraktie, waar winddraaierspartij LDD ook bij hoort, dan Barrosso?

VB is trouwens als enige duidelijk tegen die grondwet, volledig zijn graag.

 
At 2/10/09 15:09, Anonymous Vincent De Roeck said...

Het VB is inderdaad tegen Lissabon. Ik beweer nergens dat zij daar voor zouden zijn... Wel wil ik even opmerken dat het VB op de pro-/anti-as van de "EU Profiler" die gebaseerd is op een door het VB zelf ingevulde standpuntenlijst nog steeds méér pro- dan tegen verdere Europese integratie was. Het VB afschilderen als pure die-hard Eurosceptici is dan ook volledig verkeerd. Barroso is een clown, dat weten we allemaal, maar des te beter. Een clowneske instelling kan beter door zo iemand dan door iemand anders geleid worden. Verder is het door de steun van ECR voor zijn kandidatuur dat hij niet is moeten ingaan op de eisen van de linkse liberalen van ELDR zoals een Europese superregulator, een Europese belasting, een Europese obligatiemarkt en een afzonderlijke Eurocommissaris voor vrouwenrechten.

 
At 3/10/09 15:15, Anonymous Flip said...

En waarom niks over de windhanerij van LDD + eurosceptische fraktie? Claeys en Vanhecke hebben duidelijk TEGEN Barrosso gestemd, van Eppink zou ik het niet weten...

 
At 3/10/09 15:15, Anonymous Vincent De Roeck said...

Ik weet niets van windhanerij van LDD. Ik weet niets van windhanerij van die "eurosceptische" fractie. En dat Claeys en Vanhecke tegen Barroso gestemd hebben, verwondert mij niet. Of dat slim was, laat ik aan uw oordeel over. Ik vind dat dom en kortzichtig. Moest die het niet gehaald hebben, hadden ze 1) de macht van het parlement vergroot en bijgevolg bijgedragen tot een verdere verdieping van de Europese integratie, en 2) tien tegen één een véél meer federalistisch ingestelde voorzitter van de EU-Commissie aan de macht gebracht. Claeys en Vanhecke stemmen graag tegen iets, ik ook, maar hier bewijzen ze weer dat ze er eigenlijk niets van snappen. Eppink heeft volgens mij, net als de anderen van zijn fractie, voor Barroso gestemd. Zo heeft hij 1) het Mickey Mouse-parlement bestendigt, en 2) ervoor gezorgd dat een ongevaarlijke clown nog vijf jaar langer de boel mag runnen. Ik snap uw fixatie op Barroso echt niet. En hoe meer u daarover blijft doordrammen, hoe meer u eigenlijk ten toon spreidt dat u van de ganse EU maar bitter weinig afweet.

 
At 3/10/09 15:17, Anonymous Vincent De Roeck said...

En natuurlijk moet "bestendigt" hierboven "bestendigd" zijn... Mea culpa...

 
At 4/10/09 12:32, Anonymous Anoniem said...

"Jong Gezond Verstand bewees haar naam deze week dan weer alle eer door als enige Vlaamse politieke jongerenvereniging open en bloot het Nee-kamp tegen Lissabon in Ierland te ondersteunen."
Wat een bevooroordeelde en hypocriete uitspraak!
Het Vlaams Belang is de énige partij die in haar geheel (jongeren, ouderen en ertussenin) steeds het Verdrag van Lissabon als gecamoufleerde Europese Grondwet heeft bestreden.
Blijkbaar krijgen sommige mensen "Vlaams Belang" nog steeds gewoon niet uit hun mond/pen gewrongen.
Zielig!

 
At 4/10/09 12:33, Anonymous Vincent De Roeck said...

@ Anoniem

Gelieve uw stelling te ondersteunen met een link naar een persbericht van de Vlaams Belang Jongeren deze week over het tweede Lissabon-referendum in Ierland. Met dank.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>