12 januari 2009

Geweld in Gaza en geweld in Brussel (Hoegin)

Niet alleen in Oslo maar ook in Brussel eindigde dit week-end de betoging tegen geweld in Gaza in… inderdaad, geweld. Het merkwaardige aan de betoging van zondag is echter dat ze überhaupt van start mocht gaan. Verbood de burgemeester van Brussel, Freddy Thielemans, in een recent verleden immers niet een betoging alleen al omwille van het gevaar op een gewelddadige tegenbetoging?

Volgens de media werd de betoging in Brussel «ontsierd» door «incidenten» of «relletjes». Wanneer op een bijeenkomst van Blood & Honour een zatte skinhead een glas bier op de grond gooit worden veel gewichtigere termen dan «ontsieren» bovengehaald en zou een onaandachtige lezer de indruk kunnen opdoen dat een gewelddadige staatsgreep maar net verijdeld kon worden. En het is natuurlijk maar wat je «incidenten» of «relletjes» noemt, maar beschadigde auto's, ruiten van winkels en regeringsgebouwen die sneuvelen en een honderdtal (100) aanhoudingen, ik vind dat niet niets meer, al is alles natuurlijk maar relatief wanneer je het vergelijkt met de ondertussen al zowat traditionele «nieuwjaarsvuren» in Frankrijk. Overigens viseerden de amokmakers volgens sommige berichten vooral de gebouwen van de Vlaamse Gemeenschap, maar dat hier sprake zou zijn van enige vorm van racisme kunnen we wel uitsluiten – anders had het CGKR ongetwijfeld dezelfde avond nog en «voor alle zekerheid» al een klacht ingediend. Of niet soms?

Hoe dan ook, dat de betoging op relletjes zou uitdraaien stond in de sterren geschreven, en toch kwam de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans niet tussenbeide om de betoging te verbieden. Misschien is het ook iets waar het CGKR zich eens zou over moeten bezinnen: wanneer een relatief kleine groep blanke betogers, voornamelijk West-Europees en christelijk, in Brussel een betoging wil houden om 9/11 te herdenken en te protesteren tegen de islamisering van Europa, dan wordt die betoging verboden omwille van mogelijke gewelddadige tegenbetogers. Duizenden islamitische inwijkelingen –blanken waren er volgens de media deze zondag in de straten van Brussel nauwelijks op te merken– die willen betogen met een quasi-zekerheid dat het op relletjes zal uitdraaien, niet door tegenbetogers maar door de betogers zelf, dat vormt echter geen enkel probleem voor de Brusselse burgervader. Meer zelfs, zijn eigen partij, de PS, steunde de betoging en riep op om deel te nemen. Iemand met een slecht karakter zou zelfs durven stellen dat aan de opkomst duidelijk te zien was dat het kernpubliek van de PS inderdaad talrijk aanwezig was…

Misschien is het tijd om in Vlaanderen enkele zware en moeilijke vragen over Brussel te stellen, en te beantwoorden. Een deel van Vlaanderen wil Brussel niet loslaten, en terecht, want het verlies van Brussel zou in Vlaanderen een enorm litteken achterlaten. Niettemin moet vastgesteld worden dat politiek Brussel al jarenlang zijn best doet om Vlaanderen zo veel en zo snel mogelijk uit Brussel te verbannen, en werd dit week-end bewezen dat de Brusselse bevolking er zelfs niet voor terugschrikt Vlaamse regeringsgebouwen ook fysiek aan te vallen. Voor wanneer de eerste Qassam-raket vanuit Brussel op Vilvoorde of Grimbergen? Gaza zou wel eens dichter bij huis kunnen liggen dan comfortabel.

Labels: , ,

5 Comments:

At 12/1/09 23:39, Anonymous Anoniem said...

Ik las deze morgen in de krant "kleine vernielingen", toen ik deze morgen door de Koning Albert II laan liep zag ik één groot spoor van vandalisme (en dan waren de auto's al weggehaald). Zoals gewoonlijk vond de pers het niet nodig om hier veel aandacht aan te schenken. Ik lees ook geen enkele duidelijke veroordeling in de kwaliteitskranten van dit geweld, wel zinnen als kleine relletjes ontsieren vredesbetoging.Vredesbetoging??? Heel de manifestatie stond bol van haat en oorlogszuchtig taalgebruik, scheldpartijen en antisemitische slogans waren schering en inslag. Als het centrum wil, hebben ze voor de komende twintig jaar werk genoeg om dit zootje een keer aan te pakken, maar ja het verhaaltje van de linkse inquisitie zal wel weer zoals altijd zijn.

 
At 13/1/09 01:53, Anonymous Anoniem said...

De franstalige heersers zullen alle middelen (cfr. Tobback) gebruiken om de Vlaamse groei te fnuiken.

 
At 13/1/09 13:46, Anonymous Anoniem said...

Trouwens, hoe kan een partij die zich achter elk initiatief schaart om rechts te associeren met fascisme,nazisme, die de Holocaust erkennen of ontkennen beschouwt als een maatstaf tussen vrijheid en opsluiting,.. hoe kan een dergelijke partij meelopen in een betoging waarin men slogans roept zoals 'alle joden aan de gas' etc ?
Het zal te simpel zijn te zeggen dat het 'nationaalsocialisme' in haar benaming het woord socialisme eveneens bevat.

 
At 13/1/09 15:09, Anonymous Anoniem said...

Relletjes? Maar die waren er toch niet. Gewoon wat "kat-en-muispel" volgens Yves Desmet
http://lvb.net/item/6974

 
At 13/1/09 15:18, Anonymous Anoniem said...

Het is al langer duidelijk. De groene en linkse partijen vormen samen het paard van Troje via dewelke de islam langszaam infiltreert. Geen enkele dag gaat voorbij zonder dat dit duidelijk geïllustreerd wordt door hun stellingen of beslissingen.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>