23 januari 2009

EUSSR toont andermaal haar ware gelaat...
(Vincent De Roeck)

Vandaag werd ik alweer geconfronteerd met een weinig fraai stukje totalitarisme binnen de instellingen van de Europese Unie. Ik had mij immers al enkele weken geleden ingeschreven voor een tweedaagse conferentie in het Europees Parlement over de beangstigende evolutie van méér en méér verbodsbepalingen in Europa. Vooral de recente opmars van het rookverbod in de horeca werd door de organisatoren aangegrepen als één van de kernactiepunten. De bijeenkomst ging uit van de "International Coalition Against Prohibition" (ICAP) en werd gehost door de Britse Eurosceptische Euro-MP Godfrey Bloom.

Ook in Frankrijk en Nederland werd deze conferentie gepromoot, o.a. via het "Nederlands Libertarisch Centrum" en de Franse partij "Alternative Libérale". Groot was vandaag ook mijn verbazing om in mijn e-mailbox het volgende bericht van ICAP te mogen ontvangen. Het 'Bureau' van het Europees Parlement heeft deze conferentie vandaag gewoonweg verboden. Ik herhaal even... VERBODEN. Meteen zien we hoe erg het wel niet gesteld is met de democratie en de vrijheid van meningsuiting binnen de EUSSR. Zeker als we weten dat in een nog niet zo ver verleden wel congressen met Hamas- en Hezbollah-militanten gehouden mochten worden in de gebouwen van het Europees Parlement... Gewoon wraakroepend en onaanvaardbaar!

From: TICAP
To: info@antiprohibition.org
Sent: Thursday, January 22, 2009 11:13:21 PM
Subject: Mededeling: Wereldconferentie tegen Verboden

Beste deelnemers,

Bij deze delen we jullie mede dat de 1e Wereldconferentie tegen Verboden (1st World Conference Against Prohibition) door het Bureau van het Europarlement is verboden, onder druk van anti-rokenorganisaties en farmaceutische belangen. De TICAP conferentie is nu officieel verboden. Een alternatieve conferentie zal worden gehouden in een locatie vlakbij het Europarlement. Meer hierover later in deze e-mail.

Naast deze acties heeft de anti-rokenorganisatie Stivoro geprobeerd om een Nederlandse wetenschapper af te houden van het spreken op deze conferentie.

Dit ringeloren van de vrijheid van meningsuiting zal niet ongemerkt voorbij gaan voor hen die begaan zijn met deze basisvrijheid, vanuit welke politieke richting ze ook komen. De deelnemende organisaties in TICAP zullen zich de komende dagen dan ook uitgebreid hierover aan uiten en meer informatie gaan geven.

Gelukkig heeft de Engelse delegatie van de Independence/Democracy groep in het Europarlement een nieuwe conferentie opgezet met de naam "Denken Is Verboden". Deze conferentie, met dezelfde agenda en op dezelfde datum zal worden gehouden in:

Hotel Silken Berlaymont Brussel
Boulevard Charlemagne 11-19
1000 Brussel

Iedereen die geregistreerd was voor de TICAP conferentie wordt door IND/DEM welkom geheten op deze conferentie. Dus kom gewoon, zoals gepland, naar Brussel!

Het is ons ter ore gekomen dat er mogelijk pogingen zullen worden ondernomen om deze conferentie te verstoren. Dit toont duidelijk aan hoe ver deze fanaten willen gaan met het tegenwerken van rationele debatten en hoe bang ze zijn voor echte, onafhankelijke wetenschap. Een verstoring van deze conferentie zal niet worden getolereerd door de organisatie.

De ontspanningsavond is verder niet gewijzigd en vindt plaats op dinsdag 27 januari in:

Fabian O'Farrell's Irish Pub
Place du Luxembourg, 7
1040 Etterbeek, Brussels

Dit café is op loopafstand van het conferentiehotel.
Er zal een beperkte hoeveelheid gratis consumpties beschikbaar staan.

Met vriendelijke groet en tot ziens in Brussel!

Het bestuur van The International Coalition Against Prohibition (TICAP)

P.S. Gelieve niet op de fouten tegen het Nederlands in deze e-mail te letten. Ik vind het al knap dat een hoofdzakelijk Engelse organisatie met mij als Vlaming in het Nederlands communiceert. Daar kunnen andere anderstaligen, zelfs in ons eigen land, nog veel van leren.

6 Comments:

At 23/1/09 18:32, Anonymous Anoniem said...

Kun je daar niet mee naar de rechtbank?

 
At 23/1/09 23:41, Anonymous Anoniem said...

Vincent,

de sprekers op die conferentie zijn merkwaardig genoeg quasi allemaal zwaar verbrande tabakslobbyisten (google maar eens ...)

Echt verwonderlijk is dat uiterard niet : de tabakslobby heeft begrepen hoe ze in bepaalde hoek steun kan verwerven voor haar zaak : door het onderwerp "verbieden" aan te snijden, slaagt ze er vaak in argeloze libertariërs voor de kar te spannen.

open je ogen voor de Marlboro-man ze toemept... Ze willen je goedheid misbruiken ...

 
At 25/1/09 16:57, Blogger Pieter Cleppe said...

Anoniem: heb jij geen respect voor jezelf? Vind je dat de staat je moet beschermen tegen jezelf? Of ben je stiekem een egoïst die vindt dat jouw wetten moeten gelden wanneer je andermans eigendom betreedt?

Enkel dat kan verklaren om voor een tabaksverbod te zijn.

 
At 26/1/09 00:03, Anonymous Anoniem said...

Pieter,

je bent een gelovige die braafjes zijn aangeleerde mantra opzegt.

je antwoord pijnlijk hard naast de kwestie.

Of hoe je net mijn punt bewezen hebt.

waarvoor dank :)

 
At 29/1/09 01:59, Anonymous Anoniem said...

@Anoniem,

Waaom spelen jullie anti's altijd op de man en niet op de bal?

Antwoord: anders kunnen jullie de discussie niet winnen.

John Luik beschreef vandaag datzelfde ook weer tijdens de conferentie. Hij adviseerde terecht om daar niet meer op in te gaan. Dus weerspreek de wetenschappelijke argumenten die daar tijdens de conferentie werden gepresenteerd of hou anders je mond.

 
At 2/2/09 03:36, Anonymous Anoniem said...

Bedoel je de John Luik die betaald wordt door de tabaksindustrie ?

Waarom de man gespeeld wordt ? Omdat het probleem begint bij mannetjes die de boel belazeren. Het gaat immers niet om een fair debat waarin argumenten van tel zijn.

Maar wil je inhoudelijk argumenteren, mij best. Maar zeg je me dan wel eerst even welke credits je hebt op het vlak van wetenschappen, kwestie van te weten op welk niveau ik met je kan discussiëren ?

Ben je een statisticus ? Een medicus ? Een rechtenstudent zonder ook maar enige wetenschappelijke scholing ? Etc...

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>