28 november 2008

Kameraad Barack Obama en hypocriet Ron Paul? (Vincent De Roeck)Glenn Beck is de derde meest beluisterde radiopresentator van de Verenigde Staten en ook zijn dagelijks duidingsprogramma op CNN is in de Verenigde Staten zéér populair. Beck is een libertarischgezinde conservatief en niet per toeval één van mijn meest geliefde mediapersoonlijkheden. Enkele jaren geleden interviewde hij mijn andere held Ron Paul al in zijn show en toen bekende Beck meteen al het volgende: “Ik beschouw mezelf als libertarisch Republikein, maar in vergelijking met u lijk ik Voorzitter Mao wel.” Glenn Beck tekende in oktober een contract van 50 miljoen USD voor vijf jaargangen van zijn show op “Fox News” vanaf 1 januari 2009. Prompt werd zijn show op CNN afgevoerd en werd Beck aan de deur gezet. Tot in januari krijgt Beck een gastsegment binnen “The O’Reilly Factor” van Bill O’Reilly. "Fox News" ontpopt zich dus nog meer als conservatieve nieuwszender en CNN wordt verder in de linkse hoek geduwd.

Glenn Beck is een voorstander van de goudstandaard, van een minimalistische overheid, van een strikt constitutionalisme en van verregaande individuele vrijheid. Verder pleit hij voor het afschaffen van de inkomstenbelasting en stelt hij alles in het werk om de politieke correctheid te bekampen. Als socialistenhater en wapenliefhebber is hij een “lifetime member” van de NRA en mocht hij op hun conventie in Louisville enkele maanden geleden zelfs de “keynote speech” geven. Beck was ook één van de weinige pundits die Sarah Palin tot op het einde is blijven steunen en momenteel vastberaden is over haar presidentsaspiraties in 2012. Glenn Beck heeft een grondige hekel aan Barack Obama en vreest met recht en rede dat diens presidentsschap zal uitgroeien tot een Marxistische dictatuur. Als afscheidscadeau voor CNN toonde hij in één van zijn laatste shows bovenstaand filmpje waarin hij Obama en diens personencultus op meesterlijke wijze in beeld wist te brengen als communistisch, en dat op de tonen van het Sovjet-volkslied.Deze week stootte ik per toeval op een interview van Ron Paul door wijlen Tim Russert in zijn televisieshow "Meet the Press" waar het libertarische congreslid uit Texas niet goed uitkomt. Het interview dateert al van december 2007 maar was tot voor kort volledig aan mijn neus voorbijgegaan. Ron Paul cultiveert het imago van "Dr. No" als het op wetten aankomt die federaal geld naar deelstaten doorsluizen tot zelfs in het absurde toe. Ron Paul stemde bijvoorbeeld tegen de federale "relief funds" voor Louisiana na de Katrina-ramp omdat in zijn optiek niet alle Amerikanen moeten opdraaien voor de risico's van enkelingen die per se aan de orkaankust willen wonen. Tim Russert doorprikt dat imago met harde feiten en somt een hele resem federale maatregelen (inclusief federale geldtransfers) op die het kiesdistrict van Ron Paul ten goede zijn gekomen. Ron Paul blijft in mijn ogen nog steeds "onze man" in Washington, daar niet van, maar zijn aureool blinkt kennelijk toch ook niet zo mooi als gedacht.

7 Comments:

At 28/11/08 14:02, Anonymous Anoniem said...

Vincent, dit valt me een beetje tegen. Het is toch niet omdat Ron Paul's district federaal geld krijgt, dat Ron Paul dat gesteund heeft. integendeel. RP stemde vaak tegen zulke transfers. dat was net de reden voor kranten als de Galveston County News om in de GOP-primaries uitdager Chris Peden ipv Ron Paul te endorsen.

 
At 28/11/08 14:34, Anonymous Anoniem said...

Ik mis inderdaad, net zoals Evelyne, een bewijs dat Ron Paul voor die wetten heeft gestemd?

 
At 28/11/08 16:19, Anonymous Anoniem said...

Barack HUSSEIN Obama zou beter eens naar Texas komen. We all remember Jack Kennedy...

 
At 28/11/08 19:37, Anonymous Anoniem said...

Vincent, hier is wat RP er zelf over zegt:
http://www.lewrockwell.com/paul/paul453.html

Nog steeds " the most honest man in Congress" (zoals McCain hem ooit zou betitteld hebben) dus.

 
At 29/11/08 12:20, Anonymous Anoniem said...

McCain / Obama, de winnaar blijft NWO. Alleen Obama is een betere salesman voor het gehele projectt

 
At 29/11/08 12:20, Anonymous Anoniem said...

McCain / Obama, de winnaar blijft NWO. Alleen Obama is een betere salesman voor het gehele projectt

 
At 29/11/08 16:43, Anonymous Anoniem said...

Eén van de bizarre feiten die aan het licht kwamen bij de Obama-verkiezing is dat de top 5%-verdieners in de VS voor 55% voor Obama hebben gestemd. Dit ondanks dat Obama duidelijk gezegd had dat hij uitgerekend bij die groep de belastingen aanzienlijk zou verhogen. Als mogelijke hypothese wordt hier opgegeven dat die groep onder de huidige crisis het meeste geld heeft verloren, en ervan uitgaat dat Obama meer dan McCain de crisis kan sturen. Hoe dan ook, het blijft een vreemd fenomeen....

Frans V.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>