4 september 2008

Generaal-Majoor Testelmans heeft tenminste kloten aan zijn lijf (Brigand)

De discussie omtrent het inzetten van de krijgsmacht in een gevechtsmissie laait weer op. Genoeg, gedaan met de onzin.

Generaal-Majoor Testelmans liet gisteren duidelijk verstaan dat de Krijgsmacht paraat is voor meer militaire taken in plaats van humanitaire missies. Een duidelijk signaal dat er nood is voor 'meer'.

"'Zijn uitspraken waren toen al totaal misplaatst en het tragische ongeval bewijst dat nu op een pijnlijke manier. Elke operatie is risicovol', stelt Open VLD-kamerlid Hilde Vautmans.

Ook de PS en de SP.A reageren scherp en verwijzen naar 'misplaatste verklaringen' van De Crem over 'gemakkelijke humanitaire missies'.

'Dit verschrikkelijke ongeval bewijst hoe fout de machohouding van onze huidige minister van Defensie is', reageert Groen!-kamerlid Wouter De Vriendt. 'Dat we risico nemen in een land als Libanon, dat is nog verdedigbaar. Maar in een uitzichtloos conflict zoals Afghanistan de levens van onze militairen riskeren, zou onverantwoord zijn.'
" (DS)

Eigenlijk is het schandalig. De leden van de krijgsmacht worden opgeleid voor militaire taken, gevaar en de mogelijkheid te sterven tijdens de dienst horen bij het beroep. Als men niet met deze gevolgen kan leven dan hoort men simpelweg niet thuis in de Krijgsmacht.

Waarom zou Libanon meer verantwoord zijn dan Afghanistan? De Hezbollah is beter uitgerust en opgeleid dan de Taliban. We hebben geen mandaat om de Hezbollah te ontwapenen noch hebben we enige kans om de Israƫlische krijgsmacht te weerhouden om manu militari in het gebied in te grijpen. Uiteindelijk ruimen we daar gewoon de rotzooi op zodat de Hezbollah het terrein later kan hergebruiken bij een volgend conflict met Israƫl.

Het is aan de politici en de minster van Landsverdediging om te zorgen dat de krijgsmacht inzetbaar is. Dat onze 'krijgslui' opgeleid en uitgerust zijn om hun taken uit te voeren met de hoogst mogelijke kans op overleving. Het heeft geen nut te investeren in mensen, uitrusting en opleiding als men niet over de politieke moed beschikt om ze ook in te zetten.

Stel u voor dat we Brandweerlui opleiden en uitrusten maar dan weigeren in te zetten bij branden omdat brandweerlui mogelijk kunnen sterven. Dan nog het lef hebben om de dood van twee brandweerlieden in Ukkel te gebruiken om hun standpunt kracht bij te zetten. Waarom geen voorstel om de brandweer enkel in te zetten bij het bevrijden van slachtoffers uit autowrakken en bij het leegpompen van ondergelopen kelders?

Politieagenten kunnen ook omkomen tijdens hun dienst. Moeten we ze daarom niet meer inzetten? Enkel boetes uitschrijven en toeristen de weg wijzen dan? ONZIN.

Soldaten zijn niet gemaakt om te sterven.

Soldaten zijn gemaakt om de veiligheid te garanderen in de hoogste niveau's van het geweldspectrum.Het is ONZE verdomde plicht ervoor te zorgen dat er voldoende budget is, dat de opleiding en de uitrusting tip top in orde zijn!


Labels: , , ,

1 Comments:

At 4/9/08 14:43, Blogger KdgDev said...

Helemaal mee eens, ge neemt een job aan, dan wordt ge op de hoogte gebracht van de risico's. De soldaten zijn dus bereid die te nemen. Waarom komen de politiekers dan ineens zeggen dat ze niet mogen?

Puur politieke propaganda voor volgende verkiezingen. Humanitaire look aanmeten enzo, er vredelievend uitzien.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>