26 september 2008

Een nieuw seizoen voor de Mises Youth Club
(Vincent De Roeck)

Zoals de lezers van deze blog nog wel zullen weten van eerdere berichten, forceerden een aantal oud-LVSV’ers in de lente van 2008 een doorstart van de “Mises Youth Club”, de binnen het “Ludwig von Mises Institute Europe” ooit opgerichte debatclub voor studenten en jonge werkenden in en rond Brussel. Na succesvolle conferenties met Graham Watson MEP, de fractievoorzitter van de ALDE, en Roger Helmer MEP kon het bestuur eind juni 2008 met tal van nieuwe gezichten uit binnen- en buitenland uitgebreid worden. Tijdens de zomermaanden werden verder contacten gelegd en geïnteresseerden werden in een velerlei aan hoedanigheden aangetrokken. Het ledenbestand van de “Mises Youth Club” flirt momenteel met de 300 en ook op Facebook kunnen we tegenwoordig over een uit de kluiten gewassen aanhang rekenen. We zijn dan ook klaar voor een nieuwe reeks evenementen dit parlementair werkingsjaar a ratio één diner en één conferentie of debat per maand in het Brusselse, en pakken nu maandag 29 september 2008 vanaf 20u al uit met zo’n eerste gespreksavond.

Rond het thema “Young Visions for Europe” treden drie jonge politici met elkaar en het publiek in debat over hun kijk op Europa. Naast de Fransman Aloys Rigaut en de Griek Smyrlis Ioannis, respectievelijk de voorzitters van LYMEC en YEPP oftewel de Europese jongerenkoepels van de liberale en christen-democratische fracties in het Europees Parlement, kijken we vooral uit naar de inbreng van de Britse anarcho-monarchist Gawain Towler, de woordvoerder van de IND/DEM-groep in het EP en een verkiesbare kandidaat voor de UKIP in de verkiezingen van juni 2009. Towler haalde deze week immers de internationale pers door de trieste eer te hebben de eerste blogger te zijn wiens Eurokritische publicaties door de Europese Unie carrément verboden werden. De discussieavond zal afgesloten worden met een kort slotwoordje door het liberale Europarlementslid Magor Imre Csibi uit Roemenië, met zijn 28 jaar één van de allerjongste MEP’s ooit. Dit debat vindt andermaal plaats in het gebouw van de "Brewers of Europe" aan de Carolystraat (2 blocks van het Europees Parlement) te Brussel en achteraf bieden onze brouwende vrienden de deelnemers nog een bierreceptie aan.

De officiële uitnodiging voor dit debat:
http://www.misesyouth.org/September2008.htm
De officiële website van onze debatclub:
htpp://www.misesyouth.org
Inschrijven is verplicht voor het debat:
events@misesyouth.org
Intekenen op onze internetnieuwsbrief gaat ook:
subscribe@misesyouth.org

Op donderdagavond 9 oktober geven we dan weer rendez-vous in het Brusselse restaurant “Il Cavallino” aan de Franklinstraat (1 block van het Berlaymontgebouw) om het debat te bespreken, de raad van bestuur verder uit te breiden en de toekomstige activiteiten voor te bereiden. Ook potentieel geïnteresseerden zijn op dit soort etentjes steeds van harte welkom. Jullie kunnen ervan op aan dat de “Mises Youth Club” ook in oktober, november en december nog met politieke en sociale activiteiten zal uitpakken. U inschrijven op onze nieuwsbrief is dan ook een must. En moest u nog twijfelen aan het sérieux van onze debatclub of aan de invloed die wij nastreven binnen de Brusselse internationale scène, dan kan een blik op onze “academische raad” en ons “comité van peters” misschien soelaas bieden. Het is onze ambitie om in de komende maanden aan deze lijsten nog tal van nieuwe ronkende namen toe te voegen, maar ook nu hebben we echt niet meer te klagen. Integendeel. De ambities zijn duidelijk al aanwezig, nu enkel nog de verdere uitwerking... Maar dat is doorgaans net het moeilijkste stuk. We’ll keep in touch.

Comité van peters
- Frits Bolkestein, gewezen Europees Commissaris uit Nederland
- Mart Laar, gewezen eerste minister van Estland
- Herman De Croo, erevoorzitter van het Belgische Parlement
- Syed Kamall, Brits Europarlementslid

Academische adviesraad
- Boudewijn Bouckaert, professor rechten aan de UGent
- John Hasnas, professor rechten aan Georgetown University
- Robert Lawson, professor economie aan Auburn University
- Carlo Lottieri, professor filosofie aan de Universiteit Sienna
- Stephan Wyckaert, professor rechten aan de ULB
- Pierre Garello, professor economie aan de Université d’Aix
- Auke Leen, professor economie aan de Universiteit Leiden

Meer over deze jonge debatclub op www.misesyouth.org.
Meer teksten van Vincent De Roeck op www.libertarian.be.


2 Comments:

At 26/9/08 14:19, Anonymous Anoniem said...

Amaai, de Frits, de Syed en de Mart als peters... Alleen jammer van die Herman! ;-)

 
At 26/9/08 17:35, Anonymous Anoniem said...

Ik zal er jammer genoeg niet kunnen bij zijn maandag omdat Brussel niet enkel figuurlijk maar ook letterlijk "ver van mijn bed" is. Interessante affiche daar niet van, en altijd gevonden voor networking onder vrijdenkers en libertariërs, maar ditmaal pas ik toch.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>