1 augustus 2008

Internauten en bloggers zijn de échte hoeders van de vrijheid en de democratie (Vincent De Roeck)

Naast natuurlijk de eindeloze reeksen persoonlijke nonsensfilmpjes, zijn websites als YouTube, DailyMotion of GoogleVideo de laatste jaren uitgegroeid tot heuse maatschappijkritische platformen waar geïnteresseerde opiniemakers en -volgers steevast hun gading kunnen vinden tussen de massa’s statements, politieke montages, satirische komedies en kritische filmpjes. Vooral ten overstaande het reilen en zeilen op EU-niveau bieden dit soort online-filmarchieven een schat aan informatie, maar ook met betrekking tot buitenlandse politiek en internationale relaties valt er aardig wat bijeen te sprokkelen.

Ik heb hier echter twee bedenkingen bij, zoals bloglezer A.Griffon onlangs ook al opmerkte. Hoe komt het toch dat onze traditionele media ziende blind blijven inzake het nochtans op peliculen vastgelegde EU-wanbeleid? En hoe verklaart men het latente gebrek aan Belgische of Nederlandse politieke montages op YouTube, DailyMotion en GoogleVideo, terwijl activisten uit alle andere landen wel gretig inspelen op deze nieuwe massacommunicatiemiddelen? Heeft het iets van doen met onze kleinburgerlijkheid? Onze technologische ongeïnteresseerdheid? Onze onvolwassen politieke cultuur? Of gewoon met onze schapenkuddementaliteit ten aanzien van de linkse leugens die de traditionele media en politieke kaste ons voortdurend door de strot rammen?Hat tip: Nigel Farage MEP via zijn nieuwsbriefHat tip: MetaMilitant via Nationalisme.info

7 Comments:

At 1/8/08 03:02, Anonymous Anoniem said...

Vincent, ik vrees dat al je vragen in feite rhetorische zijn...

 
At 1/8/08 10:03, Anonymous Anoniem said...

@ Vincent
Is dit een halfafgewerkt artikel dat je ietwat voorbarig hebt gepost?
Ik vind immers niets terug met betrekking tot het bloggerfenomeen. Nochtans verwijs je daar in je titel naar toe.
Trouwens Vlamingen en Nederlanders bloggen wel degelijk. Onder andere deze website is hiervan een levend bewijs. Hoe rijm je dit met onze kleinburgerlijkheid of schapenkuddementaliteit?

Belgica Dividenda Est

 
At 1/8/08 17:41, Anonymous Anoniem said...

Te veel en te snel schrijven maakt geen goede indruk Vincent. Laat dat aan de gazetten. Wacht tot je iets interessant te vertellen hebt, wacht daarna nog even, herlees, en post!

 
At 1/8/08 23:25, Anonymous Anoniem said...

@ Vincent

Het is waar dat er hier een zekere 'disconnect' is tussen de tekst en de gepresenteerde videootjes. Niettemin vind ik die videootjes wel de moeite waard. Die van Sarkozy is echt grappig, en die van Putin is niet alleen grappig maar ook sinister.

Zeg maar tegen de kritikasters dat ze zelf eerst iets 'beter' zouden moeten produceren alvorens goedkope kritiek te leveren.

 
At 4/8/08 20:05, Anonymous Anoniem said...

meer en meer vervangt de blog en de chat het vroegere tooggesprek. Zelf ben ik een tooghanger, maar ik moet toegeven dat op de blog meer wordt geredeneerd en onderbouwd dan aan de toog.Maar ik denk dat het blogleven in Vlaanderen politiek niet meer voorstelt dan het caféleven. Voor mij blijft het een uitlaatklep, een tijdspassering meer niet. Ik heb nooit mijn politieke stellingname gewijzigd op grond van een cafégesprek of een blog....wel door het lezen van boeken. Het blijft allemaal teveel bij het lozen van opinies, lust-onlustgevoelens, echte impact heeft het op mij niet.µmaar succes!

 
At 4/8/08 23:10, Blogger Vincent De Roeck said...

@ eerste drie anoniemen

Ik heb deze blogpost inderdaad raprap geschreven, maar je moet de tekst beschouwen in het licht van de YouTube-filmpjes die ik op deze blog al maanden plaats, en niet enkel gelinkt aan de twee voorbeeldfilmpjes in deze post. Het punt dat ik wou maken, staat gewoon in de titel van het stuk, en de inleidende paragraaf is meer een persoonlijke vragenreeks dan een écht artikel.

 
At 6/8/08 09:19, Anonymous Anoniem said...

@ Vincent

Bedankt voor je antwoord.

Belgica Dividenda Est

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>