16 juli 2008

De toekomst van het libertarismeIn de aanloop naar de nationale conventie van de Libertarian Party van enkele weken geleden organiseerde het libertarische maandblad “Reason” een heus debat in Washington D.C. tussen de verschillende (top)kandidaten voor de Libertarische nominatie. Uiteindelijk zouden Bob Barr en Wayne Allyn Root het ticket binnenhalen, maar dat was op het moment van dit debat nog bijlange niet zeker.

Los van hun ideologische flipflops kunnen we één ding wel met zekerheid zeggen: deze personen zijn momenteel de partijpolitieke toekomst van het libertarisme in de Verenigde Staten. En met 4% in sommige peilingen wordt het resultaat van het ticket Barr-WAR in november waarschijnlijk een record voor de Libertarian Party.

2 Comments:

At 16/7/08 19:02, Anonymous Anoniem said...

Een mannenclubje zo te zien.Misschien tijd om er iets leuks van te maken,en wat vrouwen op de foto te zetten.Misschien ook ze iets te laten zeggen.

Floortje

 
At 17/7/08 17:35, Anonymous Anoniem said...

@ Floortje

Dit jaar maakte ook de gevierde libertarische activiste Mary Ruwart een serieuze kans op de LP-nominatie, maar zij bedankte voor dit Reason-interview. Ook vrouwen hebben dus wel degelijk een plaats binnen de libertarische partijpolitiek. Ik meen mij trouwens te herinneren dat de eerste partij in de VS met een vrouwelijke presidents- en vice-presidentskandidaat de LP was.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>