28 juni 2008

Europa is binnen enkele decennia nog evenveel waard als na de inslag van een neutronbom

Europe by the end of this century will be a continent after the neutron bomb. The grand buildings will still be standing, but the people who built them will be gone.

Dit citaat van de Canadese politieke activist en gevierd schrijver Mark Steyn vond ik vandaag via de Nederlandse weblog "Het Vrije Volk", waar ondergetekende al enkele maanden voor schrijft. Het vertaalt op meesterlijke wijze de kijk van Amerikaanse conservatieven op de Europese polemiek van de laatste jaren, die inderdaad, als hij zich doorzet, het ganse Europese continent binnen enkele decennia op de rand van de afgrond zal brengen.

Europa geeft toe aan de grillen van islamfundi's, aan de integratieweigering van niet-westerse immigranten, aan de eisen van cultuurrelativerende multi-nihilisten en aan de idée-fixe dat burgers de overheid dankbaar moeten zijn voor hun persoonlijk succes en rijkdom, en dus met de glimlach braaf belastingen moeten blijven betalen. Deze links egalitaire cocktail heeft Europa haar koppositie al doen verliezen na WO-2, en vandaag zijn we nog verder van huis dan pakweg twintig jaar geleden. Het pessimisme van Steyn is in wezen dan ook puur realisme: Europa stevent af op haar eigen ondergang, en wij doen daar niets aan. Vandaar dit waarschuwend citaat.

Mark Steyn schreef over de ondergang van Europa een schitterend boek dat ik éénieder dan ook warm kan aanbevelen, "America Alone: the End of the World as We Know It", en organiseerde in juni 2007 over de "Collapse of Europe" een heuse conferentie in Californië, in samenwerking met de "American Freedom Alliance". Ook de Vlaamse academicus Marc Cogen was daarop trouwens aanwezig. Via een Canadese duidingswebsite kan je een fragment uit dat boek nalezen.


4 Comments:

At 28/6/08 02:00, Anonymous Anoniem said...

Vincent, loopt er momenteel geen proces tegen die Steyn? Steyns bijeenkomst in Malibu, was dat geen neoconservatief Amerikaans jingoïstisch onderonsje? En heeft die Steyn trouwens ook geen banden met de neo-fascisten van "American Renaissance"? Want Vincent, hoog oplopen met crypto-nazi's als Steyn kan je lezerspubliek van Joods Actueel misschien wel choceren...

 
At 28/6/08 10:54, Anonymous Anoniem said...

Mark Steyn is iemand die zich gemakkelijk laat beetnemen, en wanneer de feiten hem tegenspreken liever de feiten aanpast aan zijn visie dan omgekeerd.
Zie: http://timlambert.org/category/politics/steyn/

En hier is wat hij denkt over de evolutie: "By comparison, the evolutionists’ insistence that we’re just another “animal” seems perverse and irrational and refuted by a casual glance out the window. I am coming round to the view that hyper-rationalism is highly irrational."

Dus, bedankt voor de leestip, maar ik denk dat ik toch maar ga passen. Misschien zouden ze daar in Californië beter eens een conferentie organiseren over die halve moslim en anti-blanke communist die hun volgende president dreigt te worden?

 
At 28/6/08 14:06, Anonymous Anoniem said...

"Vincent, loopt er momenteel geen proces tegen die Steyn?"

Niet meer, Hugo. Het Canadese CGKR heeft te veel negative belangstelling gewekt met haar proces tegen Steyn, en heeft eieren voor haar geld gekozen. Voor de nabije toekomst zullen zij zich beperken tot het vervolgen van jan met de petten (of zijn dat hosers met toques?) met te weinig geld om de kosten van hun verdediging te betalen.

http://ezralevant.com/2008/06/the-canadian-human-rights-comm-1.html

 
At 28/6/08 21:57, Anonymous Anoniem said...

@ Hugo

Inderdaad, er liep een proces tegen Steyn zoals er vandaag processen lopen in Putin-Rusland tegen joernalisten, in Belgie tegen 'negationisten' en politiekers, en in Zimbabwe tegen politiekers of anderen die niet in het politiek-correcte 'gareel' willen lopen. Dus dat "proces" is eerder een ereteken voor Steyn.

En als u denkt dat Steyn een "crypto-nazi" zou zijn, dan heeft u duidelijk geen benul van wat nazisme en fascisme betekenen. Voor uw informatie, Steyn heeft geen sympathie voor "Malibu" en de culturele context van Malibu, en zal zich terugtrekken op de Amerikaanse oostkust (New Hampshire) wanneer het vrijmeningsuitingsrecht nog slechts een memorie zal zijn elders (juist alvorens die neutronbom zal ontploffen).

@Johan b

Ook al is hij van half-Belgische afkomst, Mark Steyn is niet perfect. Maar ik durf er wel aan twijfelen of u zijn visies over "evolutie" zou kennen of begrijpen. Dat korte oneliner citaat van u bevestigt enkel dat Steyn over gezond verstand beschikt en geen 'papegaai' is. Mij baserend op uw laatste zinnetje, vrees ik dat men dat van u misschien niet zo met zekerheid zou kunnen zeggen.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>