7 mei 2008

Aankondiging twee interessante evenementen

Ik maak van de gelegenheid even gebruik om twee interessante evenementen in de komende weken aan te kondigen, met name het “Gala van de Blauwe Kei” in Antwerpen op 10 mei en het debat “Young Visions for Europe” in Brussel op 28 mei.

De uitreiking van “De Blauwe Kei 2008” in Antwerpen op zaterdag 10 mei gaat gepaard met een gala-avond in de Foyer van de Antwerpse Bourlaschouwburg. In de meer dan 30-jaar lange geschiedenis van deze Antwerpse liberale prijs groeide dit gala uit tot één van de belangrijkste jaarlijkse happenings in dat genre en ook het palmares van de voorbije jaren met politici zoals o.a. Ludo Van Campenhout, Guy Verhofstadt, Hugo Coveliers, Dirk Van Mechelen, Leo Delwaide, Fientje Moerman en Marino Keulen staaft dat imago. Dit jaar wordt “De Blauwe Kei” door de Jong VLD-afdeling van Antwerpen, waarvan ondergetekende penningmeester is, voor de allereerste keer aan een niet-Vlaming uitgereikt, en meer bepaald aan MR-voorzitter en vice-premier Didier Reynders. Hij zal de prijs ontvangen uit de handen van gewezen eerste minister Guy Verhofstadt.

Op woensdag 28 mei 2008 organiseert de “Mises Youth Club”, waarvan ondergetekende de secretaris is, haar tweede debat in evenveel maanden in Brussel. Als locatie worden opnieuw de premissen van de lobbygroep “Brewers of Europe” in de Carolystraat te Elsene naar voren geschoven. Het debat draagt de titel “Young Visions for Europe” en twee jonge Europese Parlementsleden zullen van de gelegenheid gebruik maken om hun kijk op de toekomst van de EU kenbaar te maken: de Roemeense liberaal Magor Imre Csibi en de Britse liberaal-conservatief Sajjad Karim. Csibi is een rechts-liberaal en één van de drie jongste Europarlementsleden. Karim was verkozen voor de Liberal Democrats maar liep in 2007 naar de Tories over. Hij is de eerste islamiet die als dusdanig in het Europees Parlement verkozen geraakte.


Beide evenementen zijn vrij toegankelijk voor iedereen, maar vooraf inschrijven via onderstaande websites is zeker wel gewenst.

Gala van de Blauwe Kei: http://www.jongvldantwerpen.be
Young Visions for Europe: http://www.misesyouth.org

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>