16 mei 2008

Een imago hekelschrift (Brigand)

Waarschuwing. Deze tekst kwam tot stand door een immens gefrustreerde persoon die zijn gal moet uitspuwen van hier tot in timboektoe.


Vlaanderen moet haar communautaire logica verklaren. Ze moet uitleggen welke de historische achtergrond is bij heel de communautaire problematiek. Ze moet uitleggen waarom deze nog steeds actief en belangrijk is in het gebied BHV en waarom deze steeds nodig is. Het is niet omdat we 'rijk' zijn en 'modern' dat er geen bedreiging van de verfransing bestaat en daarbij horende (mogelijke) territoriale dreiging.


De Franstaligen eisten voordien en BLIJVEN eisen dat men het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitbreidt en liefst daarbij een gemeenschappelijke grens met het Waals Gewest vormt...het is heel duidelijk wat de bedoeling daarvan is: het gebied annexeren wanneer België uit elkaar zou vallen. Men moet eens aan de internationale gemeenschap duidelijk maken dat de Franstaligen de taalwetgeving in het BHG niet toepassen en weigeren toe te passen in plaats van telkens te zeiken op Vlaanderen. VLAANDEREN is te braaf en zou eens alle internationale mogelijkheden moeten onderzoeken om eens de Franstaligen te kloten en dat dan ook eens uitvoeren. Dan zullen de Franstaligen en voornamelijk Rudy Demotte LEREN dat ze niet moeten klagen dat we het 'imago van België' bekladden omdat FRANSTALIGE POLITICI DE INTERNATIONALE TOER OP GAAN.

Vlaanderen heeft opties. Vlaanderen is noodzakelijk voor de ratificatie van internationale verdragen. Misschien is het eens tijd om daar voorwaarden aan te koppelen. Zoals de erkenning van de territorialiteit van Vlaanderen, de erkenning dat het BHG een secundair gewest is, de erkenning van de Vlaamse subsoevereiniteit en het met rust laten van ons communautair beleid.

Weet u wat het verschil was tussen België en Libanon? In België lostte men de problemen intern op in plaats van in het buitenland hulp te gaan inroepen en dan naar de wapens te grijpen.

6 Comments:

At 16/5/08 23:29, Anonymous Anoniem said...

Wel, Brigand? Te hard gestudeerd? Het zijn niet de francofonen die verantwoordelijk zijn voor de leuter die uw professoren u voorschotelen.

 
At 17/5/08 02:37, Blogger David Vandenberghe said...

Alsof mijn professoren zich bezig houden met nationale politiek of met communautaire politiek.

 
At 17/5/08 02:45, Blogger David Vandenberghe said...

"Laisser la Flandre faire ce qu’elle veut, ça, le président du FDF n’entend pas y accéder. La signature de BHV, par exemple, « passera par la nomination des trois bourgmestres (de communes à facilités) et l’élargissement de Bruxelles – garantie que la capitale ne sera pas en Flandre »" Olivier Maingain, in Le Soir.

 
At 17/5/08 11:15, Blogger Brecht Arnaert said...

Brigant heeft gelijk. Vlaanderen moet veel actiever zijn op internationaal vlak rond zijn eigen imago. In Brussel zit potverdikke het meeste diplomatieke personeel samen in Europa en nog slagen we daar niet in!

 
At 21/5/08 00:03, Anonymous Anoniem said...

Frustraties tot in Timboektoe? Kan ik best begrijpen, maar dan nog schrijft u best "dat men het BHG uitbreidt" met "dt".
Inhoudelijk heeft u gelijk wanneer u stelt dat Vlaanderen het internationaal wat assertiever moet aanpakken.
Ik vrees dat vooraleer dit ooit zal gebeuren, uw (en mijn) frustraties nog véél verder zullen reiken dan tot in Timboektoe.
Hallo Kris Peeters en co.?

 
At 22/5/08 14:29, Blogger David Vandenberghe said...

Right, die had ik over het hoofd gezien. Ik probeer er aan te denken maar ik mis nog de systematiek.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>