21 maart 2008

Liberale jongeren zijn bezorgd over verdeling van de bevoegdheden in Leterme I (Jules Van Rie)

De liberale jongeren zijn blij dat er eindelijk een regering is. Het bestuurlijke werk kan nu beginnen en de uitdagingen zijn groot. Op het vlak van de vergrijzing, de arbeidsmarkt, de gezondheidszorg, de afslanking van de overheid, globalisering en migratie liggen de uitdagingen wagenwijd open. De liberale jongeren zijn blij dat Open Vld er in geslaagd is opnieuw sterke mensen af te vaardigen naar de regering en wensen hen alle succes toe, maar ze merken tegelijk op dat vele cruciale bevoegdheden niet in liberale handen zijn.

Op het vlak van de afslanking van de overheid en de overheidsbedrijven heeft CD&V een stevige wurggreep op de regering. Met Inge Vervotte, ex-ACW, op ambetenarenzaken vrezen de liberale jongeren dat er op het vlak van minder ambtenaren weinig zal veranderen. En met Etienne Schouppe, ex-spoorbaas, op mobiliteit zal het nieuwe beheerscontract voor de NMBS ook niet uitblinken in dienstbaarheid naar de burger. Als we spreken over de voorbereiding van de vergrijzing en het onder controle krijgen van de kosten in de gezondheidszorg zien we een sterke PS greep. Met Onkelinx op sociale zaken en Arena op pensioenen is het zeer de vraag of de mensen van dit land de veranderingen krijgen waar zij nood aan hebben en of de toekomst wordt voorbereid.

Wanneer we de arbeidsmarkt willen hervormen zal de Open Vld over het onverzettelijke "non" van Milquet moeten stappen. Ook daar zal de status-quo troef zijn. Jong VLD-Voorzitter Philippe De Backer stelt het als volgt voor: “Alle cruciale departementen die de welvaart en het welzijn van mensen in dit land moet veiligstellen en waar belangrijke veranderingen moeten worden doorgevoerd, zijn in handen van conservatieve partijen. Dit wordt de regering van de status-quo, of erger nog van de contra-reformatie.”

8 Comments:

At 21/3/08 22:45, Blogger Karel Jansens said...

Sukkels...

 
At 21/3/08 23:47, Blogger Marc Vanfraechem said...

inderdaad "jazz"...

 
At 22/3/08 00:13, Anonymous Anoniem said...

"Sukkels" en "Inderdaad". De oude N-VA-getrouwen die op en rond IFF dansen stellen weer hun schrijfvaardigheid ten toon. Knap hoor jongens. En zijn er misschien argumenten, of hoeft dat niet?

Ik ben LDD, maar ben het wel volledig eens met deze tekst van Jules Van Rie. De VLD'ers, los van rancune en hun niet al te aardige persoonlijkheden, in de regering zijn inderdaad het minste kwaad. Ze zijn allemaal competent en - wat waarschijnlijk belangrijker is - ze hebben geen enkel zwaar domein. De economie draait vanzelf wel (Quicky). Buitenlandse zaken is show (Guchtje). Binnenlandse zaken is gewoon ideologieloos management (Waeltje). Asiel en migratie is ook gewoon andermans beslissingen uitvoeren (Turtel).

Voor de CD&V'ers en PS'ers houd ik inderdaad ook mijn hart vast. Een landbouwer die te pas en te onpas gestresseerd is en in een ziekenhuis wegvlucht. Een ex-NMBS'er zonder visie, een ex-Sabena-vakbondsvrouw die carrière wist te maken door te teren op haar (mislukt) Sabenaverleden, en een eeuwig ambitieloos scheepje uit Leuven. Enkel met een Vandeurzen kan het nog wel goed gaan (omdat zijn verleden zo weinig om het leven heeft dat men hem maar het voordeel van de twijfel moet geven).

 
At 22/3/08 00:53, Blogger Parmenides said...

Is Inge Vervotte nu al ex-ACWer?

 
At 22/3/08 01:09, Blogger Marc Vanfraechem said...

Geen argument beste Thomas?
Nee, want die zijn allemaal al zevenenzeventig keer gegeven. Moeten ze nu nog eens op een rijtje?
Daar is het leven te kort voor.
Ik wil best argumenteren, maar dan over ernstige zaken, niet over Belgische regeringen.

 
At 22/3/08 13:01, Blogger Nicolas Raemdonck said...

Harde commentaar van Thomas over de vakministers van CD&V, maar dergelijke rancuneuze omschrijving kan je even goed over de VLD-ministers schrijven.

 
At 23/3/08 01:01, Anonymous Anoniem said...

Inflandersfields is weer verworden tot de website van de VLD Jongeren.

Tja, als geen kat geïnteresseerd is in de oorspronkelijke pagina's, grijpt men naar de methoden uit "Modellen van C".

 
At 23/3/08 11:17, Blogger Bernhard De Muynck said...

Ach, ach. Andere jongeren zullen dan weer bijzonder bezorgd zijn over minister Van Quickenborne, die met zijn administratieve vereenvoudiging alvast nog geen werk heeft gemaakt van de belastingsbrief die steeds ingewikkelder wordt, over minister De Gucht die wellicht met zijn gekende onsubtiele manier buitenlandse politici zal schofferen, over minister Dewael die zijn handen weer in onschuld zal wassen bij een nieuwe ontsnapping à la Erdal.

Of wat te zeggen over minister Reynders, die financiën nog in een diepere chaos zal storten, over minister Onkelinx die duidelijk zal maken waarom Vandebroucke enkele jaren geleden moest oprotten, over minister Laruelle die de zelfstandigen nogmaals zal doen afvragen wat ze nu eigenlijk aan het doen is.

De hand in eigen boezem steken, blijkbaar valt het sommigen toch behoorlijk zwaar.

Misschien kunnen de VLD-jongeren een voorbeeld nemen aan hun CD&V-collega's, die wél kritisch uit de hoek durven komen.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>