5 februari 2008

Nog een Amerikaanse stemtest (Vincent De Roeck)

Via de weblog van Daniel Hannan heb ik nog een andere stemtest gevonden over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2008 die meer rekening zou houden met andere thema's dan buitenlands beleid, defensie en ethische problemen. Dan Hannan kwam uit op Mike Gravel, Ron Paul en Mitt Romney.

Mijn uitslagen (steeds "yes" of "no" ingevuld, steeds "medium importance" aangegeven en geen kiesintentie opgegeven) in deze test waren alweer verrassend. Mike Huckabee komt er deze keer bij mij het beste uit met 70,83%, gevolgd door John McCain (ex aequo 70,83%) en Ron Paul (66,67%). Hillary Clinton (37,50%) en Barack Obama (45,83%) scoorden het minst goed. Mitt Romney (62,50%) en Mike Gravel (ex aequo 62,50%) hangen in mijn middenmoot.

5 Comments:

At 6/2/08 18:47, Anonymous Anoniem said...

Stel dat Osama en Hucky (het is leuk die mensen hun namen te verknippen) tegenover elkaar zouden komen in de echte presidentsverkiezing. Dan zouden het toch wel echt dé twee extremen in het VS-politieke landschap zijn.

In the right corner: een homofobe creationist die abortus wil verbieden, belastingen afschaffen en elke controle op wapens en dergelijke ongedaan wil maken. In the left corner: een multi-ethnische hoogopgeleide intellectueel die vooral de Amerikaanse gezondheidzorg wil aanpakken en niet bang is van het woord "public". Ik ben benieuwd.

Bizar trouwens Vincent, dat jij zegt voor de ene uiterste "respect" te hebben, terwijl je de andere uiterste als stemadvies krijgt met die candidate calculator ... Ik kwam uit bij Mitt Romney en John McCain, en integenstelling tot jouw resultaten, ligt dat bij mij in de lijn der verwachtingen.

 
At 6/2/08 21:13, Anonymous Anoniem said...

Mijn resultaat: John McCain, Mike Huckabee, Ron Paul, Mitt Romney, Barack Obama, Mike Gravel en Hillary Clinton. Volgens de peilingen wordt het McCain tegen Clinton. Voor mij is de keuze dan ook zéér simpel!

 
At 7/2/08 16:45, Anonymous Anoniem said...

Voor wat het waard is: ik kom uit op Ron Paul, Mitt Romney, Mike Huckabee, Mike Gravel, John McCain, Barack Obama en Hillary Clinton. Ongeveer hetzelfde dus als in de vorige testen, alleen dat hier voor de eerste keer een Democraat over een Republikein (Gravel over McCain) springt. Strange ...

 
At 7/2/08 18:03, Blogger Parmenides said...

Your Top Match
Former Alaska Senator Mike Gravel (D)
63.33% match

Your Other Top Matches
Texas Representative Ron Paul (R) - 63.33%
Arizona Senator John McCain (R) - 56.67%

Middle of the Pack
Former Arkansas Governor Mike Huckabee (R) - 43.33%
Illinois Senator Barack Obama (D) - 40.00%

Bottom of the Barrel
Former Massachusetts Governor Mitt Romney (R) - 33.33%
New York Senator Hillary Clinton (D) - 30.00%

 
At 8/2/08 13:16, Anonymous Anoniem said...

Het resultaat van mijn stemtest was echter: John McCain.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>