23 december 2007

De onredelijke eisen van een kunstfilosoof

Estheticus Bart Vandenabeele herhaalt in dS van 22 december ("Di Rupo aan de macht") de francofone mantra dat de N-VA tijdens de regeringsonderhandelingen "onredelijke "Vlaamse" eisen is blijven stellen". Let op de aanhalingstekens. Maar merk vooral op dat Vandenabeele geen enkel voorbeeld geeft om ons ertoe te verleiden zijn waarneming te delen. Dat kan hij ook niet, want die "eisen" die de N-VA zou hebben gesteld zijn helemaal niet onredelijk en bovendien slechts een fractie van wat omzeggens alle Vlaamse partijen in hun verkiezingsprogramma hadden opgenomen bv. dat van CD&V op p. 58) en bijna unaniem in het Vlaams parlement hadden goedgekeurd. Misschien kan de filosoof zelf eens belangeloos een subliem voorstel doen en het interculturele model communiceren waarmee hij het Belgische surrealistische schouwspel wil oplossen in plaats van aan N-VA-bashing te doen.

2 Comments:

At 23/12/07 12:44, Blogger Brecht Arnaert said...

Dit zal zowat een record zijn van de ratio links/berichtlengte zeker? ;)

Leuke mensen zijn dat die aan de zijlijn staan en kritiek geven zonder alternatief. Net zoals ons aller Dimitri Verhulst die in voor de Dag bij Lisbeth Imbo beweerde dat we eens vragen moeten leren stellen waarop de Walen met ja kunnen antwoorden. Toen Imbo vroeg wat zo'n vraag dan wel kon zijn, volgde drie volle seconden doodse stilte. En dat in prime time: 1500 euro waard. Maar de analyse van Dimitri: geen cent.

Lees meer in de post "De helaasheid van Dimitri", gepubliceerd op 8 augustus 2007. (Linken leggen kan hier immers niet) ;)

HLRF!

Smithson

 
At 23/12/07 23:37, Blogger Marc Vanfraechem said...

Links leggen kan wel degelijk, smithson, namelijk met het "href"-commando, bijvoorbeeld hier te vinden.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>