28 november 2007

Over programma's en postjes, en Wilfried Martens (Hoegin)

cd&vIk kan het ook niet helpen, maar wanneer oude Belgische krokodillen zoals Wilfried Martens en Mark Eyskens zich doodergeren aan de houding van de N-VA, blijf ik met de indruk zitten dat die partij op dit ogenblik correct handelt. Maar de uitspraak van Wilfried Martens op het VTM-nieuws over de keuze van Yves Leterme voor het premierschap spreekt wel boekdelen.

Bij De Standaard wordt Wilfried Martens als volgt geciteerd:
Yves Leterme heeft ook de keuze gemaakt om premier te worden, maar zoals de N-VA zich nu gedraagt, maakt ze dit praktisch onmogelijk.
Dat is natuurlijk het verschil tussen de CVP en de N-VA: de ene partij wil de postjes gebruiken om een politiek programma te kunnen uitvoeren, terwijl de andere blijkbaar eerder het politieke programma als een middel ziet om de postjes te kunnen veroveren. De vraag is nu alleen nog wat de CD&V hierover werkelijk denkt.

Labels: , ,

1 Comments:

At 29/11/07 00:19, Blogger Parmenides said...

Dat kan niet leuk zijn, zolang op een postje moeten wachten. T.a.v. de CD&V, in het bijzonder Marc Eyskens : Er lopen er nog rond die mij ook wel eens publiek hun excuses mogen aanbieden, en dan niet alleen als belastingbetaler.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>