24 november 2007

Levensbeschouwelijke visies op staat, recht en civil society

Voor de geïntereseerden heb ik een bijgewerkte versie van mijn syllabus "Levensbeschouwelijke visies op staat, recht en civil society" op het net geplaatst. Er zijn enkele nuances aangebracht en voorbeelden toegevoegd. Voor wie het hoofdstuk over secularisme/laïcisme als levensbeschouwing leest,wil ik er nogmaals de nadruk op leggen dat het hier niet gaat om de beschrijving van de vrijzinnigheid in zijn diverse stromingen, maar van een bepaalde versie ervan, die een coherent wereldbeeld heeft ontwikkeld dat ook vandaag effectief wordt verdedigd en uiteengezet. Net zoals de beschrijving van het rooms-katholicisme helemaal niet inhoudt dat alle of zelfs maar de meeste katholieken zich dat wereldbeeld eigen hebben gemaakt.

6 Comments:

At 24/11/07 10:04, Blogger Parmenides said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
At 24/11/07 12:56, Blogger David Vandenberghe said...

Paermentier: Alles ok in de bovenkamer?

 
At 24/11/07 14:12, Anonymous Anoniem said...

@yves pintelier

Het ontslag van de heer Quintelier staat bovenaan op onze agenda. Het uitmesten van de christen-democratische augiasstal daarentegen vraagt om een nieuwe Hercules. Misschien kunnen we beroep doen op u als ge nog een paar pintjes meer op hebt?

 
At 24/11/07 16:32, Blogger Parmenides said...

Vanaf heden Yves wijnelier.

 
At 24/11/07 16:38, Blogger Parmenides said...

Ik heb het al meerdere malen gehad over mijn verdere professionele loopbaan met mijn moeder. Wij verschillen hierin van mening. Ik zou nog eens willen gaan doppen en bezoek krijgen van de VDAB. Wie kan mijhelpen?

 
At 25/11/07 10:15, Blogger Parmenides said...

Ik ondersteun niet langer de goede doelen der paters trappisten.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>