22 november 2007

In Flanders Fields is de 32ste meest invloedrijke weblog in Vlaanderen !

Voortaan zal MetaTale wekelijks de top 100 van meest invloedrijke Vlaamse weblogs op zijn website publiceren. De lijst van MetaTale houdt geen rekening met de thema's en onderwerpen die op de blogs worden besproken en toont enkel een sortering volgens algemene invloed. De MetaTale rapporten gaan zelfs een stap verder en houden bij het berekenen van de "influence ranking" wél rekening met die thema's. Het cijfer tussen haakjes duidt overigens die "influence ranking" aan, op een schaal van 0 tot 25.

In de Gazet van Antwerpen stond vandaag het volgende te lezen:
De weblog van Zattevrienden is de meest invloedrijke in Vlaanderen. Dat is af te leiden uit de Vlaamse top honderd die Metatale heeft opgesteld. Invloedrijke blogs kunnen via het internet anderen tot actie aanzetten. Ze lanceren trends, nieuws en technologieën.

Metatale heeft grondig onderzoek gevoerd naar het webloglandschap in Vlaanderen. Ze indexeerden een aantal sites en lieten er complexe algoritmes op los. De ranglijst is dus op een wetenschappelijke basis samengesteld.

De ranglijst wordt aangetrokken door het weblog van Zatte Vrienden. Plaats twee wordt bezet door Blog.Zog.Org, een weblog van de Gentenaar Michel Vuijlsteke. Plaats drie is voor de West-Vlaming Luc Van Braekel.
De metablog In Flanders Fields scoort zéér goed. IFF is de 32ste meest invloedrijke weblog in Vlaanderen en haalt 17 op 25 als "influence rating". Ook de persoonlijke weblog van IFF-medewerker Luc Van Braekel blijft hoge toppen scheren en eindigt op de 3de plaats in Vlaanderen, met een "influence rating" van 19 op 25.

2 Comments:

At 22/11/07 18:36, Blogger Pieter Cleppe said...

Wat politieke invloed betreft, zie ik slechts 2 blogs staan: lvb.net en IFF. The Brussels Journal wordt dan schromelijk vergeten, hoewel het Nederlandstalig luik er minder prominent is.

Blogs van politici, zoals Bert Anciaux, Jürgen Verstrepen en Eric Van Rompuy komen geregeld in het nieuws, maar zijn door hun aard meer policienne en minder ideologisch en dus minder invloedrijk in de ideologische discussie.

Indymedia en - wijlen - blokwatch zijn niet-liberale invloedrijke blogs. Andere?

 
At 22/11/07 18:41, Anonymous Anoniem said...

Over de reden waarom The Brussels Journal niet in de top 100 staat, zie de commentaren van mezelf en Tijs Vrolix bij deze blogpost:

http://bvlg.blogspot.com/2007/11/metatale-legt-een-ei.html

Concreet: enkel de invloed in Vlaanderen wordt gemeten. Invloed in het buitenland wordt niet meegeteld. Blogs die vooral reacties losweken buiten Vlaanderen vallen dus uit de boot in deze rangschikking.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>