24 augustus 2007

Een politieke Ijzeren muur

De formatiegesprekken zijn mislukt. Milquet krijgt de zwarte piet, Milquet weigert de zwarte piet en hammert er nog eens op dat de huidige coalitie geen 2/3de meerderheid heeft. Sinds wanneer is er voor een staatshervorming een 2/3 federale regering nodig? Niet. Milquet weet maar al te best dat alle Vlaamse partijen wel die Staatshervorming zullen steunen, dan kom je aan 2/3de (zie communautaire rekenkunde I). Rekenkunde zou taalgrensoverschrijdend zijn volgens Milquet, toch raar dat we dan niet op dezelfde golflengte zitten.

Onderhandelingen?
Normaal heb je bij onderhandelingen twee partijen die iets wensen. Dan kom je af met maximale eisen om die af te bouwen naar een strikt aanvaardbaar minimum en komt men tot een compromis. De Franstaligen daartegen zeggen steeds dat zij geen eisen hebben, geen vragende partij zijn voor hervormingen. Je kan daar niet tegen onderhandelen. Toch hebben ze eisen.
Het BHV debacle heeft de oude FDF droom van een Groot-Brussel en de natte droom van annexatie terug leven in geblazen. Alleen spelen ze die eis enkel uit om BHV te counteren.

Wat de Franstaligen werkelijk willen is de Status Quo, het bestaan van een federale Belgische Staat. Vlamingen liggen er niet echt wakker van, België federaal, confederaal of onafhankelijkheid voor Vlaanderen zolang er maar bestuur is die degelijk werk levert en niet te veel de burger een kloot aftrekt.

De ijzeren muur.
De volgende formateur en premier moet een Franstalige worden. Wij Vlamingen willen een Staatshervorming, wij hoeven geen federale regering. Geen Staatshervorming, geen onderhandeling mogelijk. Tref de voorbereidingen voor onafhankelijkheid, begin met de internationale contacten te leggen om hen hierop voor te bereiden. Een sterker signaal kan men niet uitzenden richting de Franstaligen. Dit is een Chicken Game, wie als eerste uit de weg gaat is de verliezer. Wij Vlamingen hebben niets te verliezen. Zonder hervormingen komen we in de problemen. Als wij in de problemen komen, dan komen de Franstaligen in de problemen want de Vlaming zal nog kritischer worden en minder dulden.

De Vlaamse politieke en culturele gemeenschap bestaat op een voor hen duidelijk territorium. De Franstalige 'Belgische' politieke en culturele gemeenschap bestaat op hun 'territorium'. De Vlaamse en 'Belgische' gemeenschappen zijn gescheiden in beleid maar verstrengelt in een territoriaal conflict. De splitsing van BHV is een defensieve houding die ons niets zal opleveren behalve het failliet van onze taalpolitiek en het verlies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ja, de tegeneisen van de Franstaligen ondermijnen de Brusselse Vlaming maar wij ondermijnen mee. Het territoriaal conflict moet voor eens en altijd opgelost worden en wij -Vlamingen- mogen niet buigen, geen territoriale afstand meer. Zonder de Vlaamse Beweging en de taalstrijd zouden wij - Nederlandstaligen- met zijn allen Brusselse Vlamingen zijn. Een minderheid op eigen grondgebeid, een deel verfranst en alienated van hun roots, een deel verjaagd naar de omliggende gebieden op zoek naar rust. Gedaan, genoeg, dit eindigt hier.

Door het gebrek aan wederzijds vertrouwen en het duidelijke bestaan van twee verschillende naties kan men slechts overgaan tot het omvormen van de federale staat tot een confederatie of een pseudo-confederatie. Deelstaten hebben de financiële macht, subnationaliteit, territoriale continuïteit van de gemeenschappen en een grondwettelijke secessieclausule.

Wij Vlamingen moeten een politieke Ijzeren muur oprichten, gedaan met toegevingen.
'The Iron Wall Philosophy' is een Israëlische militaristische 'beleidsfilosofie' die neerkomt op het hanteren van een ondoordringbare militaire macht om de tegenstander tot compromis of capitulatie te dwingen. Deze keer moeten we onze grond houden en voor eens "Neen" zeggen.

6 Comments:

At 24/8/07 15:01, Blogger Vincent De Roeck said...

En ik dacht net het tegenovergestelde, namelijk dat België juist model moest staan voor een échte oplossing voor het conflict tussen Israël en de Palestijnen, en niet andersom :-)

 
At 24/8/07 15:22, Blogger David Vandenberghe said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
At 24/8/07 15:24, Blogger David Vandenberghe said...

Als België model zou moeten staan voor de échte oplossing dan gaat het schoon worden.

Belangrijke Mentale Nota:
Ik spreek hier niet over het uitoefenen van de Israëlische militaire versie maar een eigenste politieke versie. Capiche?

(vorige eigen comment verwijderd omdat ik iets wou toevoegen en het zou te dom zijn om het aantal commentaren valselijk op te drijven).

 
At 24/8/07 16:15, Blogger David Vandenberghe said...

We gaan mogen lachen. Vlaanderen gaat onderwater lopen en door onze eigen kortzichtigheid zullen we naar Wallonië moeten verhuizen...
Zo vat ik snel & subjectief dit artikel van LLB samen:
http://www.lalibre.be/article.phtml?id=11&subid=118&art_id=365940

Ik zie Maingain al in zijn handen wrijven.

 
At 24/8/07 16:51, Anonymous Anoniem said...

Geheel terzijde: de 'ij' moet in zijn geheel als hoofdletter worden geschreven. IJzeren, niet Ijzeren.

http://nl.wikipedia.org/wiki/IJ_(digraaf)#Hoofdlettergebruik

 
At 24/8/07 19:06, Blogger David Vandenberghe said...

LVB: "In Vlaanderen wordt deze regel niet altijd en overal strikt gevolgd, resulterend in bijvoorbeeld Ijzer. Hoewel dit geen standaardgebruik is, is dergelijk hoofdlettergebruik zelfs soms te vinden op officiële bewegwijzeringsborden."

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>