15 mei 2007

Niet lastig worden laat op de avond, hé Guy! (victa placet mihi causa)

.
Of er een debat moet komen tussen de kopmannen van de eerste en de vierde partij van Vlaanderen betwijfel ik, maar waarvan ik mij zelfs niet bewust was, is dat wij straks eerste-ministerverkiezingen zullen hebben. Parlementsverkiezingen waren het toch? nog geen formateursverkiezingen.
Guy moet niet te lang op zo’n debat blijven aandringen wil ik hem zeggen, want waar blijft zo het respect voor onze Vorst Albert Coburg en diens koninklijke prerogatieven?
Akkoord, het gaat wat stroef in Guy zijn partij, en net dan is onze Noël de oude niet. Een ongeluk komt nooit alleen. Daarom dat ik mijn nederige diensten aanbied.
Ik zie mijn stadsgenoot Guy al niet graag een blauwtje lopen, maar wat ik nog minder graag zou zien is dat hij straks de indruk geeft van iemand die te lang op café is blijven plakken, lastig wordt omdat hij zijn gelijk niet meer haalt, en dan tegen een andere toogpilaar begint te roepen: Koom ne kier mee buiten, joengene! G'hèt gien herte!
.

Overigens is dat soort debatten futiel: Kennedy won omdat Nixon zich die ochtend slecht geschoren had.
De oervorm van deze TV-format.

.

Labels: , , ,

1 Comments:

At 16/5/07 10:36, Anonymous Anoniem said...

Het is evident dat deze verkiezingen tot een formateursverkiezing is verworden.
Guy en Noël, in hun torenhoog narcisme, maken wel enkele denkfouten.
In deze totalitair-democratische monarchie is Vrhst slechts het boegbeeld van de vierde grootste partij in Vl.en van de derde grootste politieke familie in het land.
Zij schijnen niet te beseffen dat ook Van De Lanotte, Di Rupo en Reynders officieel hun kandidatuur hebben gesteld voor het premierschap en dat enkel F. Van Hecke door het "cordon" uit het debat is gesloten.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>