9 april 2007

Notker Wolf over de islamisering van Europa (Hoegin)

Notker Wolf, abtprimaat van de Benedictijnen, in een interview met de krant Welt am Sonntag onder de titel Deutschland neigt zum Sozialismus over de islamisering van Duitsland en Europa:
Welt am Sonntag: Wie bewerten Sie den Einfluss des Islam auf die westliche Welt?
Notker Wolf:
Es gibt zweifellos Gruppierungen, die sich zum Ziel gesetzt haben, Europa islamisch zu machen. Ich halte das schon für sehr bedenklich. In Deutschland hat soeben der türkische Verein Ditib das «Wort zum Freitag» im öffentlich-rechtlichen Fernsehen eingefordert. Ich frage mich nur: Wie kann es sein, dass diese Leute sämtliche Rechte in Deutschland für sich beanspruchen, während Christen in der Türkei massiv benachteiligt sind? Warum bekommen wir Christen keine theologische Fakultät in der Türkei? Warum dürfen wir dort kein kirchliches Eigentum haben? Mittlerweile umgeht sogar der Oberbürgermeister von München die Bauordnung bei der Genehmigung einer Moschee, um die Wahlstimmen der Türken einzuheimsen. Das ist unglaublich! Toleranz ist gut, heißt aber nicht, sich selbst aufzugeben.
Dat de Oberbürgermeister van München, Christian Ude, tot de SPD behoort zal wel niemand verbazen, maar vermeld ik toch maar voor de volledigheid.

Labels: , ,

3 Comments:

At 9/4/07 20:29, Anonymous Anoniem said...

Tja, het is een typische eigenschap van Vlaamse intellectuelen dat ze teksten in vreemde talen citeren zonder deze te vertalen.

Soms een goede eigenschap, maar zeer slecht als men een breed publiek wil aanspreken.

Soms vraag ik me af waarom de Vlaamse intellectuelen dit onvertaald laten: vanuit een houding van "wij toffe jongens onder elkaar begrijpen dit allemaal, en het klootjesvolk wordt niet verondersteld om hier te komen lezen", of gewoon uit luiheid?

En om aan te tonen dat ik deze oprisping niet breng omdat ik geen Duits begrijp, zal ik hierna dat citaat eventjes vertalen...

 
At 9/4/07 20:36, Anonymous Anoniem said...

Welt am Sonntag: Hoe schat u de invloed van de islam op het Westen in?

Notker Wolf: Er zijn ongetwijfeld groeperingen die zich tot doel gesteld hebben om Europa te islamiseren. Ik vind dat zeer bedekelijk. In Duitsland heeft de Turkse vereniging Ditib zopas het "Woord op Vrijdag" op de openbare televisie opgeëist. Ik vraag me alleen af: hoe is het mogelijk dat die mensen collectieve rechten voor zich opeisen, terwijl christenen in Turkije massaal benadeeld worden? Waarom mogen wij daar geen kerkelijke eigendommen hebben? Intussen omzeilt de burgemeester van München de bouwwetgeving bij het goedkeuren van een moskee, om Turkse stemmen te winnen. Dat is ongelooflijk! Tolerantie is goed, maar dat betekent niet dat men zichzelf moet opgeven.

 
At 10/4/07 15:31, Anonymous Anoniem said...

@LVB
Filip moest eerst de Engelse vertaling voor de Brussels Journal afwerken. Kwestie van een breed publiek te bereiken. Begrijpt ge? Geduld is een schone zaak.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>