14 april 2007

«Alle vrouwen zouden best een sluier dragen» (Hoegin)

Volgens Mostafa Chendid van de Deense Islamitische Geloofsgemeenschap (Islamisk Trossamfund), zouden niet alleen moslimvrouwen maar ook alle andere vrouwen een sluier moeten dragen. Waarom? Omdat vijf tot tien procent van de mannen zich nu eenmaal niet kunnen beheersen.

Mostafa Chendid wordt beschouwd als de opvolger van Ahmad Abu Laban, één van de imams die betrokken was bij de affaire rond de beruchte Deense cartoons. Ahmad Abu Laban was immers één van de leiders van de delegatie die rondtrok in het Midden-Oosten en in zijn rapport drie illustraties aan de oorspronkelijke cartoons toevoegde «om het klimaat tegenover moslims in Denemarken beter toe te lichten». Mostafa Chendid is goed op weg even beroemd te worden als zijn voorganger, en het interview dat hij toestond aan Weekendavisen is niet van die aard om de controverse rond zijn persoon te doen afnemen.

Hij was er eerder al in geslaagd om uitgerekend op de Internationale Vrouwendag in Jyllands-Posten (juist: de krant van de cartoons) ervoor te pleiten dat álle vrouwen met sluier zouden gaan, niet alleen moslimvrouwen dus, en dat zorgde natuurlijk voor de nodige reacties. Die uitspraak was trouwens de directe aanleiding voor het interview in Weekendavisen, waar hij die uitspraak nog eens herhaalde en nader toelichtte. Zo meent hij dat de sluier een plicht is van de vrouw tegenover God, omdat dat zo beschreven staat in de Koran, maar daarmee wil hij niet gezegd hebben dat een vrouw met een sluier een beter mens zou zijn dan een vrouw zonder sluier.

Volgens hem is de sluier ook een signaal: vrouwen met een sluier zijn «niet te koop». Bovendien beschermt de sluier tegen verkrachtingen: in de VS bijvoorbeeld wordt er elke halve minuut een vrouw verkracht, en dat is volgens hem te wijten aan het feit dat de vrouwen er de mannen verleiden door er zomaar ongesluierd de straat op te trekken. Niet dat alle mannen problemen zouden hebben om zich te beheersen tegenover ongesluierde vrouwen, en misschien gaat het zelfs maar om vijf tot tien procent, maar dat is volgens hem toch voldoende om alle vrouwen een sluier te doen dragen.

Op de vraag of ook de mannen zich dan niet zouden moeten bedekken, om geen vrouwen te verleiden, wou de imam niet ingaan. De journaliste had misschien nog een stap verder mogen gaan, en vragen of het allemaal niet veel eenvoudiger zou zijn als de mannen binnenshuis zouden blijven en geen stap buiten zouden mogen zetten tenzij onder begeleiding van hun vrouw of een vrouwelijk familielid. Het zijn immers de mannen die het probleem vormen, niet de vrouwen, en dan komt het mij nogal bizar over dat vrouwen met een sluier moeten rondlopen omdat mannen zich niet kunnen beheersen. Was er geen profeet maar een profetes geweest, Mostafa Chendid zou ongetwijfeld nooit op z'n eentje een stap buiten de deur gezet hebben! Voor het imago van de islam was dat misschien hoe dan ook beter geweest.

Labels: , , , ,

5 Comments:

At 14/4/07 22:31, Anonymous Anoniem said...

Ik denk dat iedereen ook verplicht zou moeten worden om een kogelvrije vest te dragen en rond te rijden in een gepantserde wagen. Een deel van de moslimmannen kan zich nu eenmaal niet beheersen.

 
At 14/4/07 23:20, Blogger Marc Vanfraechem said...

Niettemin: de wonderlijke veelzijdigheid van de moslimcultuur is voor ons een verrijking; bedenk dat dertig jaar geleden wij Europeanen nog het bestáán niet afwisten van de achterlijke opvattingen die deze baardmens verkondigt.

 
At 15/4/07 00:32, Blogger David Vandenberghe said...

Willy ik ga volledig akkoord met uw voorstel, maar kzou ook wel een FAL willen meedragen en een paar handvuurwapens :)

 
At 15/4/07 23:52, Anonymous Anoniem said...

Een sluier voor politici zou misschien nog niet zo slecht zijn. Naar verluidt zijn er mensen die een aanval van razernij krijgen als zij Verhofstadt op TV zien.

 
At 24/11/08 09:47, Anonymous Anoniem said...

Als ze weten dat ze hier, in een westerse land, niet kunnen leven dan moeten ze maar verhuizen naar een islamitische landen.
Als ze zich niet kunnen inhouden is een teken dat ze zich niet hebben willen aanpassen.
Waarom moeten wij aanpassen aan hun? Zij zijn hier gekomen om asiel aan te vragen toch?
Als een christelijke vrouw verkracht wordt door een moslim(s) en deze vrouw wordt zwanger dan kan ze arbortus plegen. Dan wordt er een moslim vermoordt als men de opvatingen van de moslim volgen.
Als deze christelijke vrouw het kind door die verkrachting door moslim(s) wil houden wordt dit kind automatisch christenen en vermederen de christenen hun aantal.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>