27 januari 2007

In de late namiddag al heeft het Brinckmannetje wat zand in zijn oogjes (victa placet mihi causa)

.
Ik viel bijna uit mijn stoel daarnet, toen ik Bart Brinckman in de live on tape “Morgen beter”-show, met stelligheid hoorde verklaren dat er de afgelopen week wreed geruzied was bij het Vlaams Belang …en dat bijgevolg wij hier een partij hadden als een andere.
Dewinter mocht vervolgens antwoorden en zijn tijd nemen (tegenwoordig gebeurt dat) en hij was zichtbaar op zijn gemak.
De tenen van Yves Desmet helaas waren ondertussen op geen moment in beeld (noch in de rest van de uitzending trouwens; misschien een onoplettendheid bij de beeldregie) …maar toch had ik de indruk dat ik ze voor mijn ogen zag krullen (Augustinus wees al op het bijzonder krachtige voorstellingsvermogen van de mens).
En inderdaad, bij de eerste gelegenheid zette onze Yves, minder nat achter zijn oren, het puntje op de i van Bart. Yves zei, twee keer geloof ik zelfs, dat zij “op dat punt” hetzelfde waren als de andere partijen.
Bart bleef daarop een tijdje zwijgzaam, en laten wij niet onrechtvaardig zijn: juist zijn zwijgen duidt op een zeker inzicht.
Ik hoop dat ze bij De Standaard beseffen dat ze aan die Bart nog een heel goede redacteur overhouden, tenminste als zij daar, zoals ze in wieler- en voetbaltermen altijd zeggen, hem de tijd laten om dóór te groeien.

Labels: , , ,

1 Comments:

At 28/1/07 01:09, Blogger Nicolas Raemdonck said...

Is het je nog niet opgevallen dat Brinckman wel heel sympathiek staat ten aanzien van Bruno Valkeniers.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>