29 september 2006

«Stierf Demoor toch door busgevecht?» (Hoegin)

En «Een oorzakelijk verband tussen de vechtpartij en het overlijden van de treinbestuurder kan niet worden uitgesloten.» Wie daarmee nog niet van zijn stoel gevallen is, doet dat echter gegarandeerd bij het lezen van de inhoud van het artikel. Een kwaliteitskrant anno 2006, een dikke week voor de verkiezingen waarbij alles op het spel staat…

Wat bezielt eigenlijk een krant om zulke klinkklare nonsens te schrijven? Is de inleiding op zich nog niet grotesk genoeg, dan geeft het artikel zelf slechts één versie weer van wat er op bus 23 gebeurd is. Welke versie? Drie keer raden voor je gaat kijken, maar ik ben er vrij zeker van dat de meesten maar één poging nodig hebben. (Voor de minder snuggeren onder de lezers: het is de versie waar zelfs de advocaten van de verdediging niet eens de moeite voor doen de indruk te wekken dat zij of hun cliënten er zelf in zouden geloven.)

Merk overigens op dat het «busincident» veranderd is in een «busgevecht». Wanneer een Vlaming door zes «jongeren» doodgeslagen wordt, dan is dat vandaag zelfs de term «incident» niet meer waard, laat staan doodslag en zeker geen moord. Overlijdt een veroordeelde criminele immigrant in de gevangenis van Vorst, dan staan er drie nachten lang auto's in brand in de hoofdstad. Nog goed dat er zondag concerten «voor verdraagzaamheid» gehouden worden, want anders zouden we niet eens weten dat Vlamingen naar het schijnt bijzonder onverdraagzaam en racistisch zijn.

Mijn medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van Guido Demoor die zulke tendentieuze berichtgevig moeten ondergaan.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>