11 september 2006

Leger zit verveeld met iets, DM denkt precies aan broodroof.

Het ABL zit met een probleem: een 5tal militairen die op de verkiezingslijsten staan van het Vlaams Belang. En wat denkt De Morgen hiervan: "Elke handeling die onverenigbaar is met de staat van militair, kan evenwel aanleiding geven tot een tuchtprocedure. De vraag is welke handelingen onverenigbaar zijn met het beroep van militair. Kan een militair die bij zijn aanstelling getrouwheid zweert aan de koning, de grondwet en de wetten van het Belgische volk, op een lijst staan van een partij die tegen het koningshuis ageert en België wil laten barsten, vraagt de krant zich af." Dus weren uit de krijgsmacht of weren uit de lijsten? Tja, waarom niet meteen beide?
Nu iedereen die op een CD&V en N-VA of SP.a/SPIRIT lijst staat & militaire dienst uitoefent zou dan geen politiek mandaat mogen uitoefenen..waarom? Allemaal separatisten gaande van onafhankelijkheid tot confederalisme (SP.a dankzij kartelpartner Spirit) of op zijn minst een 'dubieus verleden'. Iedereen gelijk voor de wet, deze wet kwam er wegens discriminerend (militairen mochten geen politiek mandaat opnemen)...en nu zou het nog eens partij-politiek discriminerend moeten worden ook...blijkbaar.

6 Comments:

At 11/9/06 18:04, Anonymous Anoniem said...

Leiders en redacteurs van dit land, hou uw peuters in bedwang. Voor je het weet vlucht iedereen hier weg...

 
At 11/9/06 19:33, Anonymous Anoniem said...

Iedereen die verkozen wordt, dient een eed van trouw af te leggen. Volgens de logica van De Morgen, kan dus niemand zich kandidaat stellen die tegen het koningshuis is en voor de spitsing van ¨België is. Alle kandidaten moeten op hun opvattingen gescreend worden. Misschien een klus voor het CGKR?
En de redactie van De Morgen kan misschien als meldpunt dienen?

 
At 12/9/06 01:24, Anonymous Anoniem said...

Die uit te voeren eed van getrouwheid geldt voor zover ik weet voor alle (nationale) ambtenaren. Dus wel wat meer dan de 30 a 40k militairen.

Zelfde behandeling voor al die ambtenaren?

Misschien kunnen we gelijk een wet stemmen die *iedereen* strafbaar maakt die het zou aandurven iets tegen België te hebben?

 
At 12/9/06 12:22, Blogger David Vandenberghe said...

Bah gewoon de vlag niet aanraken tijdens de eedaflegging :)

 
At 12/9/06 13:47, Anonymous Anoniem said...

gewoon even de grondwet aanpassen, ... toch ?

 
At 13/9/06 00:52, Blogger David Vandenberghe said...

even de GW aanpassen lukt niet echt in dit land.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>