21 september 2006

Het leven zoals het hier is: Verkiezingsborden 081006

Nu ik toch even tijd heb en volle batterijen...ben ik wat gaan rondrijden om een aantal foto's te trekken in Dilbeek (Vlaams Brabant). De VRT-Verkiezingen 06 site voor Dilbeek. Foto's werden lichtjes bewerkt (stukken weg geknipt) en resized.

Zaterdag 16 September 2006.
(16:49) DNA in Jartel met CD&V/NV-A.
Foei Martine, zo over de posters van het VB plekken.

B9
Vlaams Belang ziet het ruim met 2 borden (B9&6).

B8.
Foei foei, zo plekken over de VLD.

B7
CD&V/NV-A.

B6
Vlaams Belang.

B5
SP.a/Spirit/GROEN!

Zondag 17 September 2006.
B6.
Groen! zoekt nieuwe oorden of is dit 'verzet'?
CD&V had ook geplekt over die van het VB.

Woensdag 20 September 2006.
B8.
VLD-bord hangt vol met DNA!

B5.
Groen! zit er nu tussen de kameraden.

B6.
T'is gerepareerd.

3 Comments:

At 22/9/06 01:47, Anonymous Anoniem said...

Vergis ik mij, of ging het er enige verkiezingen terug nog een stuk beschaafder aan toe ?
Ik meen me borden te herinneren waar netjes bepaalde zones voor bepaalde partijen waren en bleven.
Nu zie ik vooral borden met elke dag weer nieuwe affiches, en ook veel afgescheur.

 
At 24/9/06 17:07, Blogger David Vandenberghe said...

Ze zijn wel een stuk beschaafder, hier en daar precies een aantal schermutselingen. De borden zijn afgebakend door vertikale houten stroken. Iedereen blijft binnen de aangemaakte zones. Sp.a/Groen/Spirit hebben lijstnummer 5 en plakken op bord nummer 5; Vlaams Belang heeft lijstnummer 6 en plakt op bord 6. Bord 9 lijkt mij een vrije zone te vormen, hoewel deze misschien voor de Union de Francophones zou zijn.

Men gaat wel nog overplakken en affiches afscheuren, wellicht uit wraak of 'democratische neigingen'.De overplakkingen geef ik weer op mijn eigen blog ipv die telkens hier te plaatsen.
De laatste post in opvolging was deze:
http://d-vdb.blogspot.com/2006/09/het-leven-zoals-het-hier-is_22.html
Onder het bord van de VLD lagen affiches van het Vlaams Belang die men had afgetrokken.

Opvallend is dat er vooral op weides & prive-tuinen borden staan van VLD & CD&V (+DNA!), de twee grootste politieke spelers (en kartel). Dusver geen borden of affiches van Vlaams Belang of UF. Ik meen mij te herinneren dat ik een GROEN! & SP.a affiche zag. Sommige borden zijn wel geestig geplaatst zoals http://d-vdb.blogspot.com/2006/09/nieuwe-plantensoort-ontdekt-in-het.html

 
At 24/9/06 17:09, Blogger David Vandenberghe said...

Lijst 8 is VLD, die plakken op Bord 8. Dus veronderstel ik dat 7 CD&V is met kartelpartners (NV-A & DNA).

 

Een reactie posten

<< Home