2 september 2006

De Paulinische leer maakt ook bij De Standaard bekeerlingen (victa placet mihi causa)

Ik zal u niets leren lezer, als ik vertel dat een nieuwe taal studeren geen eenvoudige zaak is. Dat thema is de laatste tijd nogal aan de orde.
Er spelen vele factoren. Een gunstige omgeving is er één: er zijn zaken die je nooit leert als je je niet in het juiste milieu beweegt. Het moet bijvoorbeeld zo goed als ondoenlijk zijn om in Antwerpen correct Gents te leren.
Terecht wijst Yves Leterme ook op het belang van de natuurlijke aanleg – je moet intellectueel er toe in staat zijn – maar zelf ben ik geneigd het accent meer te leggen op geduld, volharding en motivatie.
Daarom is Brinckman zo’n man naar mijn hart. Niet dat ik hem aanleg wil ontzeggen, maar bij hem is het toch vooral wérken, dat voel je. Het verschil is klein, maar als het op schuttingtaal en naturelle vulgariteit aankomt merk je dat vooralsnog hij Meester Pauli moet laten voorgaan. Pupil Brinckman blijft nog houterig, en hij moet soms naar zijn woorden zoeken, maar zijn artikeltje vandaag vond ik toch de goede richting uitgaan.
Bart probeert een verslag te brengen, of liever naar zijn hand te zetten, vanop een Flandriaboot, en daar moet een recent bevallen moeder onwel zijn geworden. Wat er precies aan de hand is geweest weten wij lezers niet, maar ik maak dat op uit Barts duiding. Feiten, en zeker details voor je houden is een goede gewoonte van de kwaliteitsjournalistiek trouwens. Erg handig. Laten wij zijn eerste paragraafjes eens bekijken:
Marie-Rose Morel, de troefkaart van Vlaams Belang in Schoten, kreeg gisterochtend een wee gevoel in de onderbuik. Daar zat het programma van Vlaams Belang voor niets tussen.
Maar Filip Dewinter trapte de laatste fase van zijn campagne in de Scheldestad gisteren af op een Flandriaboot. Niet iedere maag bleek tegen dat idee bestand, zelfs al bleef het schip aan de kade aangemeerd.
Galant kun je onze Bart wellicht niet noemen, gemanierd ook niet, informatief vanzelfsprekend niet, maar wat ik mij nu verschrikt afvraag is: zitten bij die jongen alle schroefjes en boutjes wel op de juiste plaats? zou bij Brinckman de maag in de onderbuik zitten? welke organen zitten daar nog allemaal bij hem? en hebben er andere plaats moeten maken?
Wat een zeldzaam bouwplan!

6 Comments:

At 2/9/06 20:57, Blogger David Vandenberghe said...

Schip aan de kade aangemeerd?
Raar want ik zag pertang een Flandria met FDW rondvaren (nieuwsbeelden)...los van de kade.

 
At 2/9/06 21:17, Blogger Marc Vanfraechem said...

jamaar, jij komt met feiten af! daar kan ik niets over zeggen, ik ben maar een krantenlezer.

 
At 3/9/06 20:51, Anonymous Anoniem said...

Wat een overgevoeligheid!

De cultivering van de slachtofferrol gaat naar ongekende hoogtes. MVF wees redelijk: Een dergelijk 'schrijfsel' vind je over elke partij.

Maar ja, had Annemans het journaille ook al niet gewaarschuwd dat eenmaal ze aan de macht zouden komen de rekeningen vereffend zouden worden.
Uiteraard mag dit, ze zijn ten slotte zo'n arme slachtoffers.

 
At 4/9/06 19:15, Blogger Peter Fleming said...

@Jean: ik dacht dat Annemans niet het journaille, maar wel die drie Gentse rechters de wacht had aangezegd

waar haal je dat van die journalisten?

 
At 4/9/06 22:15, Anonymous Anoniem said...

@peter fleming: inderdaad.
@jean: Blij dat u het een schrijfsel noemt (bij mij zonder aanhalingstekens). Vind mij overgevoelig of niet jean, maar brinckman heeft gewoon geen maniéren, hij is niet echt geciviliseerd... zou uzelf dat verslag in die bewoordingen hebben geschreven? Of meer algemeen, zou u iemand als B.B. graag in uw vriendenkring zien opduiken?
En ter informatie, jean, letterlijk zei Annemans:
"De namen, de namen van alle juridische hoofdrolspelers uit dat proces staan voorgoed in het geheugen van deze jurist gegrift, ze zijn gewaarschuwd voor de rest van hun carrières, want, want vrienden dit was het proces van de lafheid, het was het proces van de gemeenheid, en bovenal van het onrecht, en dat, dat zullen wij nooit tot aan het einde van onze dagen, nooit zullen wij dat vergeten."

 
At 5/9/06 05:45, Blogger Luc Van Braekel said...

"zou u iemand als B.B. graag in uw vriendenkring zien opduiken"

Ik denk dat BB een toffe pee is, die af en toe graag eens rebels doet en tegen schenen schopt. Maar bij de mainstream media is rebels doen tegen "democratische" partijen heel gevaarlijk, want vroeg of laat is er een politicus die zich geviseerd voelt en vanuit een machtspositie eens iets lelijks terugdoet. Rebels doen tegen een "ondemocratische" partij kan ongestraft, wordt zelfs beloond met schouderklopjes.

Vergeet niet dat die journalisten dag in dag uit op een redactie zitten waar de politieke correctheid via alle lichaamsopeningen en poriën naar binnen gepompt wordt. Sorry voor mijn beeldspraak die intussen een beetje op die van BB is beginnen lijken.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>