22 september 2006

Crisis?

Ik geloof niet in de federale regeringscrisis.

De PS en de VLD hebben er baat bij. De VLD kan zich nu profileren op het veiligheidsthema doorheen Vlaanderen door te spelen op het federaal vlak. De CD&V, maar vooral het Vlaams Belang, spelen de veiligheidskaart uit. CD&V verliest dan punten op geloofwaardigheid...in mijn ogen...gezien dat het 'niet' veel beter was onder hun bewind. Toen werden criminelen ook al na 1/3 vrijgelaten. De PS kan dan nog eens alle hens aan dek staan roepen doorheen Wallonie omdat de 'Vlamingen Onkelinx aanvallen' met dan de toevoeging van de termen 'verkiezingskoorts' en 'Vlaams Belang' zal het wel rap verkocht geraken aan die andere zijde van de taalgrens. Beiden kunnen nu de aandacht verschuiven van lokaal gebied naar federaal niveau om hun blazoen op te poetsen. De ene wegens meeloperij, de andere wegens gefroejsel. Natuurlijk ga je dan niet gaan vergaderen.

4 Comments:

At 23/9/06 10:14, Blogger Filip van Laenen said...

Probleem met die stelling is wel dat de VLD in Vlaanderen als de voetveeg van Onkelinx overkomt, en daardoor negatief in het licht komt, terwijl haar kiezers weglopen naar het Vlaams Belang. Maar dat kan een inschattingsfout van de VLD-top zijn.

 
At 23/9/06 12:08, Anonymous Anoniem said...

Het klopt dat vele partijen (zowel oppostie als meerderheid) in de lokale verkiezingen vollop nationale thema's nr voren schuiven. Het beste voorbeeld hiervan is ongetwijfeld het VB waar elk lokaal thema volledig ontbreekt.

Dit was ook de bedoeling van de VH-zaak (die de VLD ervan wilde maken), nog eens sterk uit de hoek komen 2 weken voor de lokale verkiezingen.
En ja, Onkelinkx en de PS in het algemeen kon het ook niet verkroppen/ zich permiteren om vlak voor de verkiezingen bij hun achterban als zwak over te komen tgo een Vlaamse partij.

Wie hier als 'winnaar' zal uitkomen is mij niet echt duidelijk. Zeer duidelijk is wel dat binnen paars dossiers andermaal ondergeschikt zijn aan perceptie.

 
At 23/9/06 15:29, Blogger David Vandenberghe said...

Tja, de VLD heeft ook weinig te zeggen tegen Onkelinx. Waarom een probleem van maken als het ook 'positief' kan gebruiken in eigen electoraal voordeel. Extra gratis zendtijd & campagne. Vandaag was het weeral prijs, Azzouzi is lopes. Alleen is er een probleem, de vrijlating van Azzouzi komt niet vanuit het bureau van Onkelinx. Tony mocht weer eens op televisie zijn blabla komen doen voor de CD&V.
De media ging dan weer eens de 'crisis' aanwakkeren met 'nog een voorvluchtige'.
De VLD kreeg extra zendtijd om haar standpunten te gaan verkondigen, met een onwaarschijnlijk relaxe Verhofstadt tijdens 'regeringscrisis'.

 
At 23/9/06 15:30, Blogger David Vandenberghe said...

(Onkelinx zei toch dat zij niets met de vrijlating van Azzouzi te maken had)

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>