9 augustus 2006

Undercover (De andere kijk)

Enkele weken geleden was het Lieven Decauter, mede-oprichter van het Brussels Tribunaal "dat als uiteindelijke doel heeft een moreel oordeel te vellen over de Verenigde Staten in het licht van de Irakoorlog en het Project for the New American Century", die de cover van zijn beroep, zijnde "docent filosofie aan het RITS en de KUL", gebruikte om zijn vrijetijdsbezigheid, zijnde in o.m. De Standaard tirades afsteken tegen Israël en de Verenigde Staten, enige serieux te geven.

Vandaag haalde ene Peter Vanhoutte een gelijkaardige stunt uit.Zijn opiniestuk in De Standaard kwam erop neer dat als we de VS laten doen, we worden meegesleurd in een nieuwe groote oorlog. Op het einde schreef hij iets in de zin van: "de kerkhoven in Normandië liggen vol met jongeren van verschillende nationaliteiten omdat technocraten geweld als oplossing zagen". Laat het mij zo stellen: zo had ik, bezoeker geweest zijnde van de kerkhoven van Colleville-sur-mer (VS), Bayeux (G-B) en La Cambe (Dui), de strijd tegen Nazi-Duitsland nog nooit bekeken.

Vanhoutte, die zijn stuk ondertekende in de hoedanigheid van senior policy adviser bij de OVSE in (ocharme) Kosovo, is ex-volksvertegenwoordiger voor Agalev (zijn huidige job bij de OVSE lijkt wel een troostprijs) en is betrokken geweest bij bomspottings in Kleine Brogel en bij "protest" tegen Amerikaanse militaire transporten via België naar Irak.

Vinden jullie nu ook niet dat Decauter en Vanhoutte hun lezers eigenlijk bedriegen door hun stukken onder hun officiële hoedanigheid te ondertekenen, i.p.v. met

Lieven Decauter
Mede-oprichter van het Brussels Tribunaal "dat als uiteindelijke doel heeft een moreel oordeel te vellen over de Verenigde Staten in het licht van de Irakoorlog en het Project for the New American Century"

of met

Peter Vanhoutte
Ex-volksvertegenwoordiger voor Agalev, bomspotter

???

Misschien doen ze het wel omdat ze diep vanbinnen wel beseffen dat, als ze dat wel gedaan hadden, nog minder mensen hen serieus zouden nemen. Ondertussen vraag ik me af hoe dergelijke mensen aan de universiteit les kunnen geven of naar het buitenland op officiële missie kunnen worden gestuurd.

6 Comments:

At 10/8/06 00:07, Blogger Vincent De Roeck said...

Is een beetje zoals de steunbetuigingen van het Vlaams Belang aan de FPÖ van Haider tijdens hun regeringsdeelname, toen ze elke tekst steevast lieten ondertekenen door vier dezelfde personen, toevallig de partijvoorzitter en de vice-voorzitters van respectievelijk het Vlaams Parlement, de Kamer en de Senaat ...

Dat elke partij met een vertegenwoordiging - hoe klein of groot dan ook - in het parlement automatisch een vice-voorzitter mag aanduiden, verzwijgen ze ook graag.

Voor een separatistische partij blijft het toch ook raar dat ze naar het buitenland toe wel trots zijn op hun "Belgische" titels?

Ook in hun excentriek Engels blaadje "The Flemish Republic" waar de "MP's", de "Senators" en de "MEP's" een forum krijgen. Hun Vlaamse parlementsleden worden nooit met titel vernoemd ...

Gemeenschapssenatoren als Karim Van Overmeire worden "senator" (niet "Fl.rep." !) genoemd. Prominenten als Philip de Winter gaan dan weer als "chairman of the party's Antwerp chapter" door het Anglofiele leven ...

Het opsmukken van titels is van alle partijen en alle tijden.

Het blijft natuurlijk schandelijk en belachelijk lachwekkend.

 
At 10/8/06 00:56, Blogger Luc Van Braekel said...

Ik begin me stilaan af te vragen of wij, bloggers van IFF, beter ook niet regelmatig stukken zouden inzenden naar kranten als De Standaard enz.

Als de krankzinnige stukken van malloten als De Cauter en Vanhoutte door de filters van de opinie-redactie geraken, dan moeten wij dat toch ook kunnen?

Verder neem ik er nota van dat Vanhoutte dus vindt dat we niet tegen Hitler hadden moeten vechten. Praten en onderhandelen was volgens hem wellicht beter geweest. Zo van "Dolf, ge moogt België en Frankrijk houden, als ge Groot-Brittannië met rust laat".

 
At 10/8/06 14:28, Blogger Nicolas Raemdonck said...

Luc, ik denk dat je met jouw kwaliteitsvolle artikelen er wel snel in zal raken. Zeker eens doen.

 
At 10/8/06 20:19, Blogger Unknown said...

Die Vanhoutte, dat is er één van de "Peace for our Time" strekking.

We weten wel hoe succesvol die was.

 
At 12/8/06 00:04, Anonymous Anoniem said...

Analyse klopt...

 
At 12/8/06 12:36, Anonymous Anoniem said...

Peter Van Houtte was lijsttrekker in limburg voor Agalev maar moest zijn plaats afstaan aan Jacinta Derouck (de verkiezingen met vijf vrouwelijke lijsttrekkers en we weten hoe dat die afgelopen is). Jacinta werd daarna gecoöpteerd senator voor SPa met een tweehonderdtal stemmen in haar kiesgebied , niet slecht hé? Peter had er zeker honderd meer gekregen. Zo weet u nu welke geweldige achterban ze vertegenwoordigen. ;)

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>