11 juni 2006

Støres «sereniteit» over dood al-Zarqawi (Hoegin)

De heimelijke sympathisanten van de «opstandelingen» in Irak kwamen deze week in een nogal lastig parket terecht toen al-Zarqawi gedood werd. Diep van binnen gunt men de Verenigde Staten zelfs het minste succesje niet, maar de dood van een bandiet als al-Zarqawi openlijk betreuren is natuurlijk ook niet doenbaar. De Noorse Minister van Buitenlandse Zaken Jonas Gahr Støre (Ap) slaagt er echter in een draai aan zijn sereniteit te geven die m.i. toch over de schreef is.

Abu Musab al-Zarqawi was geen lieverdje. Hij was verantwoordelijk voor een reeks ontvoeringen en onthoofdingen, en zou persoonlijk de onthoofding van Nick Berg, een Amerikaanse zakenman, uitgevoerd hebben. In het licht daarvan durf ik te stellen dat de mening van zogenaamde terreurexperts als zou de dood van die man «niets ten goede veranderen in Irak» meer zegt over die terreurexperts dan over de toekomstige situatie in Irak. Wanneer zo'n mening dan nog geciteerd wordt in een krant als De Morgen ben ik zelfs geneigd de commentaar van dienst te verdenken van een zekere vorm van wishful thinking. Laten we maar zeggen zoals het is: wat er ook moge gebeuren in Irak, nooit zal het in de ogen van weters die in De Morgen e tutti quanti geciteerd mogen worden de situatie in Irak ten goede kunnen of mogen veranderen zolang de Amerikanen daar aanwezig blijven.

Maar Jonas Gahr Støre doet er dus nog een schepje bovenop. Geïnterviewd door Aftenposten verklaarde hij dat het beter ware geweest indien al-Zarqawi voor het gerecht gebracht had kunnen worden. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, want alles wel beschouwd is al-Zarqawi er veel gemakkelijker van af gekomen dan vele van zijn slachtoffers. (Maar daar kan ook aan toegevoegd worden dat als hij voor het gerecht was gebracht, hij ook dan er veel goedkoper vanaf zou gekomen zijn dan zijn slachtoffers.) (En dat geldt evenzeer als de voorspelbare geruchten over een mishandeling waar zouden zijn.) Maar Jonas Gahr Støre gaat geen klein beetje over de schreef wanneer hij «principieel» wordt:
Het conflict in Irak heeft al veel mensen het leven gekost, en nu is er nog één verloren gegaan. Principieel is het niet correct met vreugde te reageren op de resultaten van oorlogshandelingen, maar ik kan begrijpen dat men in Groot-Brittannië een meer emotionele reactie toont vanwege al-Zarqawis behandeling van Britse gijzelaars.
Net als Jan Arild Snoen zit ik na het lezen van die reactie met de vraag of Støre misschien de dood van al-Zarqawi betreurt? En zoals Jan Arild Snoen hem vraagt, vindt hij dan ook, principieel, dat het een goede zaak was dat aanslag op Hitler in 1944 mislukte? Nog goed dat hij dan toch nog enig begrip kan opleggen voor de emotionele reactie van de Britten. De Minister van Buitenlandse Zaken zal het mij echter moeten vergeven als ik morgen de vlag uithang moest blijken dat Osama bin Laden in zijn grot een daisy cutter te verwerken heeft gekregen, en op een brancard bijeengeveegd moest worden.

De verdwazing in het linkse anti-Amerikaanse kamp is blijkbaar zo groot dat iemand als Gahr Støre er niet eens in slaagt enige tevredenheid uit te drukken wanneer de leider van al-Qaeda in Irak op een goede morgen letterlijk een bom van 225 kg op zijn dak krijgt. Hoeft het dan te verbazen dat men in Washington DC meer en meer zo zijn gedacht begint te krijgen over de huidige links-linkse regering in Noorwegen, zoals Jens Stoltenberg al eens moest ondervinden?

3 Comments:

At 17/6/06 12:42, Anonymous Anoniem said...

zeurkous !

 
At 18/6/06 03:19, Anonymous Anoniem said...

Bekijk de video van de onthoofding van Nick Berg en als je dan nog durft te zeggen dat dit het werk is van Al-Zarqawi en zijn vriendjes, dan heb je stront in je ogen...

Waar was Mr. Berg tot ongeveer 24u voor zijn onthoofding? In een cel van het Amerikaanse leger waar hij bijna 2 weken is vastgehouden. Toevallig draagt hij in de video van zijn onthoofding exact hetzelfde oranje plunje dat in alle Amerikaanse militaire gevangenissen wordt gebruikt.

Er zijn in die video zo'n 20-tal details die niet kloppen (Audio & video zijn van 2 verschillende bronnen en komen niet overeen, Zarqawi had een slecht functionerende beenprothese, Berg was reeds dood toen hij onthoofd werd, de "terroristen" dragen geen AK-47's maar Israëlische Galil's...)

Ik ben absoluut niet links maar zeker niet dom, de hele "War on terror" is fake, van de oorzaak (9/11) tot en met de de aankondiging van de dood van Al-Zarqawi (die mens is al 1,5 jaar geleden naar het hiernamaals verhuisd). Het kwam alleen goed uit dat op dit ogenblik in scène te zetten, om te tonen dat de investeringen in "the war on terror" vruchten afwerpen. Tot binnen enkele dagen zal blijken dat we er nog lang niet zijn omdat er weer een stevige aanslag op het "Westen" wordt gepleegd. En dat komt de volgende ronde van vrijheidsbeperkingen...

 
At 28/6/06 21:10, Anonymous Anoniem said...

Kenny - Een Weg naar de Waarheid ...

het is een goed nummer.. want het gaat over de onthoofdingen..twin towers .. en alle shit dat gebeurt op deze wereld dus luisteren moet je ..:)

www.tightbeatz.com/kenny

laat weten wat je er van vind ;)

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>