26 mei 2006

Belgen kopen wapens om nieuwe wapenwet te omzeilen.

Wel, dat zag ik mijlenver aankomen. De nieuwe hyperstrenge wapenwet is een gedrocht dat erop gericht is om het aankopen en bezitten van wapens zo lastig mogelijk te maken.

Het oude pacifistische ideaal van een wapenloze maatschappij is het doel.

Ik ben hier ronduit tegen. Onze wapenwet was al veel te streng en bovendien hebben strenge wapenwetten geen enkel resultaat. Criminelen of mensen met slechte bedoelingen of mensen die gewoon niets slechts van zin zijn maar gewoon een wapen willen hebben, kunnen in het criminele milieu terecht. Wie alles volgens het boekje wil doen, die moet nu al toestaan dat de politie vrienden en familieleden gaat ondervragen (!). Schending van de privacy? Zeker. Arbitraire macht voor de politie? Zeker. Nodeloos ongerust maken van mensen die helemaal geen inspraak zouden mogen hebben in wat een privé-persoon doet? Zeker.

En waarom? Als hysterische reactie op wat HVT deed. Dat wapen is niet de schuldige, die kerel is de schuldige. Een wapen an sich is volledig schadeloos tot het door een persoon gebruikt wordt. De meeste wapens worden dan ook nooit verkeerd gebruikt. Maar de overheid heeft beslist dat elk wapen an sich zondig is en dat de burger die het wil dat moet “ontraden” worden. Dus gaat men de peer pressure op de familie en vriendenkring opdrijven, de wachttijden en de verplichte aansluitingen bij schietclubs blijven behouden… Ook al gaat het om iemand die gewoon omdat hij een wapen mooi vindt een pistool wil kopen, dat onderhouden en veilig opbergen. Of om iemand die in zijn zelfverdediging geen risico wil lopen!

Wapens doen geen kwaad, het is de mens die de trekker overhaalt die de goede of kwade daad stelt. Guns don’t kill people, people kill people.

Ik voorspel een bloeiende clandestiene handel in, mogelijks onveilige, wapens.

Criminelen komen makkelijk aan wapens. Brave burgers worden gepest, ondervraagd, onder druk gezet. Wat bereikt deze wet? Dat criminelen wapens hebben en burgers niet. Waardoor deze laatste een makkelijk doelwit worden voor zelfverzekerde criminelen. If guns are outlawed, only outlaws will have guns.

Ik pleit voor een vrij, maar geregistreerde aankoop van wapens op voorwaarde dat iemand een wapenbewijs kan voorleggen. Een bewijs dat hij of zij ermee kan omgaan. Er zijn ten slotte genoeg clandestiene wapens waar niets verkeerds mee gebeurt. Is dat niet een duidelijk teken dat het huidige systeem zinloos is?

5 Comments:

At 5/1/08 18:49, Anonymous Anoniem said...

Fons,
Groot gelijk,ben sportschutter en dit van mijn zeventiende ik ben nu zestig en hoop het nog lang te zijn,wapens zijn bij mij zo zelfsprekend als een vork en mes
Groeten
Fons

 
At 10/3/08 12:05, Anonymous Anoniem said...

Met vork en mes veel te weining slachtoffers.
Ik zou ook wel alle autos verbieden en hyperstrenge wet om vrachtrijbewijs te bekomen.

 
At 25/11/08 20:01, Anonymous Anoniem said...

ik ben tegen die wet wand dat doet de sport kapot en dat vind ik erg

 
At 25/6/09 15:00, Anonymous Anoniem said...

gehebt gelijk ik zou mij ook een wapen willen aanschaffen juist voor de sier en ge moet eerst in een wapenclub zitten, deze wet is gewoon absurd.

 
At 13/11/11 23:27, Anonymous Anoniem said...

de nieuwe wapen wet is enkel een geld klopperij je moet in een schiet club als je dan je examen wil afleggen moet het met een onbekend wapen .Maar alle illigalen komen hierheen met noem maar op van wapen dat mag dan wel

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>