7 april 2006

Nieuws uit Egypte en de VS (Skender)

Egypte was, na Denemarken, het eerste land waar de beruchte Mohammed cartoons gepubliceerd werden. Het was ook de Egyptische ambassadrice in Kopenhagen die van de zaak een diplomatiek incident maakte. Intussen hebben Egyptische cartoonisten een tegenaanval gelanceerd tegen het Westerse cartoon offensief. Sandmonkey laat de Egyptische cartoons zien.

Het lijkt serieus de verkeerde kant op te gaan met Egypte. Er is niet alleen het fatwa van begin deze week tegen beeldhouwwerken en beeldhouwers. Gisteren stemde het Egyptische parlement voor een wet die het mogelijk maakt om iedereen te vervolgen die kritiek levert op een godsdienst!

Het leuke nieuws voor vandaag komt uit de VS. Michelle Malkin wijst op de South Park aflevering die gisteren werd uitgezonden. Het onderwerp van de aflevering: een Mohammed cartoon en de hysterische reacties erop. Hier kun je een fragmentje bekijken. Wie zijn weg wat kent op het internet kan waarschijnlijk wel ergens de volledige aflevering te pakken krijgen (South Park seizoen 10 aflevering 3: Cartoon Wars).


Je kop in het zand steken volgens South Park

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>