7 februari 2006

Deense cartoons en anti-semitisme (Hoegin)

Opvallend in de protesten tegen de Deense cartoons: het anti-semitische element, hoewel joden met de hele affaire niets te maken.

De foto hierboven is die van de protesten in Istanbul van zaterdag, waarbij een pop die de Deense Eerste Minister Anders Fogh Rasmussen moest voorstellen in brand werd gestoken. In de vlammen is duidelijk een davidster te onderscheiden, en het Turkse woord «siyonizm». Dit was vóór de Israëlische krant The Jerusalem Post de cartoons bracht, en de vraag is dus wat die davidster daar eigenlijk komt doen.

Zaterdag publiceerde de Arab-European League (AEL) op haar webstek drie sterk anti-semitische cartoons. Men kan discussiëren of de AEL die cartoons mag publiceren of niet –wat mij betreft wel, want zo ontmaskert ze vooral zichzelf als pathologisch anti-semitisch– maar ook hier is de vraag waarom de AEL precies die cartoons plaatst om wraak te nemen op de Deense cartoons. Het is alsof een Nederlandse webstek als reactie op een Vlaamse Hollandermop een mop over Duitsers zou plaatsen. Een anti-christelijke of anti-Westerse cartoon zou al meer op zijn plaats geweest zijn om haar punt te illustreren, en daarvoor moest de AEL trouwens niet eens zo ver zoeken. Ik heb echter zo een vermoeden dat die cartoons al lang in de schuif lagen te wachten, en dat de AEL zaterdag haar kans schoon zag om ze op haar webstek te plaatsen.

En tot slot dan de «grap» die Zaza ten beste moest geven in een interview met De Standaard. De evolutie bij de progressieve geesten is dus al zover gevorderd dat zij zich in grote mate gelijkgeschakeld hebben met die van hun beschermelingen, hun anti-joodse reflexen daarbij inbegrepen. Wie bij de islamitische hond slaapt, krijgt blijkbaar zijn anti-semitische vlooien.

1 Comments:

At 8/2/06 00:55, Anonymous Anoniem said...

Daar begrijp ik nu helemaal niets
van, niet van wat jij schrijft maar
van de affaire met ali baba spotprenten. Arabieren hebben geen
humor.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>