6 februari 2006

De sleutels tot je eigen vrijheid weggeven

Voor nieuws en opinie over de cartoon-saga is er één adres: The Brussels Journal.

Het meest schandalige moment van de voorbije dagen was toen een aantal Palestijnse "militanten", gemaskerd en met de kalashnikov om de arm gegord, anjers uitdeelden aan katholieke zusters. Het was duidelijk dat de brave nonnetjes zich niet op hun gemak voelden. Wat een verachtelijke charade was me dat!

Het ziet er trouwens naar uit dat de Syrische regering van de cartoon-saga misbruik maakt om onrust te stoken tussen de christelijke en islamitische gemeenschappen in Libanon. Of vindt u het toevallig dat in hetzelfde weekend enkele ambassades in Damascus uitbranden en moslims keet schoppen in christelijke wijken van Beiroet en en passant ook een ambassade aanvallen? Spontaan kan je ze toch niet noemen, máánden na de eerste publikatie. Ieder haakt zijn eigen agenda's aan de cartoons.

Ik wil besluiten met volgende rake quote:

Once one agrees that one should not do anything that will objectively cause Muslims offense, one has in effect given the keys to one's liberty to a group that not only is notoriously thin-skinned but one that has shown an ability to feign outrage for political purposes.

There is no "Muslim veto" on our right to free speech and liberty, not even in the name of respect, decency or tolerance, as important as those values are.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>