1 december 2005

islamofobie

De uitspraken van Dewinter zijn hot nieuws! Ik vraag me af waarom eigenlijk. Hij heeft letterlijk gezegd dat zijn partij islamofoob is. Dat wil zeggen dat ze bang zijn voor de islam. Euh. Ok. Is er iemand die dat nog niét wist? Ze zijn niet de enigen en ook niet de enigen die dit zeggen.

Zelf ben ik niet bang van de islam. Hoe meer die in Europa zal voorkomen, hoe meer er een verlichtings-kijk op de islam zal ontstaan. Of liever, hoe meer die zich zal verspreiden, want die bestaat al. Maar dat terzijde. Dewinter deed deze uitspraken, die waarschijnlijk waar zijn, in een Joods tijdschrift. Kennelijk om de Joden in Antwerpen achter zich te scharen en om zichzelf los te knippen van eventuele banden met anti-semieten.

De uitspraak dat ze bang zijn van de islam is een mening. Dat niet willen dat de islam zich verder verspreidt is hun recht, zolang ze de vrijheid van godsdienst respecteren. (En dus enkel proberen die verspreiding tegen te gaan via overtuigingsargumenten, niet via geweld of wetten) Dewinter heeft dus niets racistisch of xenofoob gezegd.

Ik denk dat objectief gezien kan gesteld worden dat dit niets meer is dan een verdere demonisering van Vlaams Belang op basis van verkeerd uitgelegde standpunten. Beste anti-Belangers. DAT IS NIET NODIG. Wijs gewoon op het programma van Vlaams Belang, wijs op hun ethisch conservatisme, hun economische tweeslachtigheid,… Voor mij is al lang duidelijd dat mijn eigen stellingen die van Belang onverzoenbaar zijn, net zoals die van mij en de meer extreme socialisten ook onverzoenbaar zijn. Die mening van mij is gebaseerd op hun programma en hun daden. Objectieve argumenten. Is het zoveel gevraagd dat als men het VB aanvalt, men dat doet op een objectieve manier? Ik vind het beledigend voor mijn intelligentie en die van de burger dat men Belang aanvalt met verdraaingen. Vlaams Belang is een partij als een ander, wiens standpunten totaal in tegenstrijd zijn met de mijne. Ik zal ze dus behandelen als een partij waar ik het niet mee eens ben, namelijk objectief.

1 Comments:

At 1/12/05 19:59, Blogger Ivan Janssens said...

Ja maar dat hij dat zei in een Joods weekblad is toch ook niet onbelangrijk. Als we nu toch over context bezig zijn, moet ook deze worden meegenomen. Want om stemmen te winnen zet Dewinter wél de ene bevolkingsgroep op tegen de andere. Dat lijkt me toch een laakbare praktijk te zijn. Wat niet wil zeggen dat ze gerechtelijk bestraft moet worden. En al helemaal niet dat ze racistisch is.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>