22 december 2005

De grote boemannen (De andere kijk)

In het 7-uur Journaal van Eén van vandaag kregen de grote boemannen er weer eens van langs. Over wie heb ik het? Je hebt enerzijds de binnenlandse boeman, het Vlaams Belang, en anderzijds de buitenlandse boeman, de Amerikaanse president Bush.

Toen Filip De Man (VB) vandaag in de Kamer bij minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) informeerde naar het statuut van de Nigeriaanse verstekelingen en vroeg of zij asiel hadden aangevraagd, stak de minister, in het spoor van de Eén-journaals van de twee voorbije dagen, een stukje emo-tv af stellende dat deze mensen, in afschuwelijke omstandigheden en door wanhoop gedreven, de overtocht hadden gemaakt, dat zij nu de nodige humanitaire help dienen te krijgen, dat hun statuut momenteel onduidelijk is en dat het toch wel schandalig is dat het VB zich wenst te profileren op de kap van die sukkelaars. Allemaal goed en wel hoor, maar wie is zich nu aan het profileren? De Man repliceerde nog, maar dat kregen we evenwel niet meer te zien. U kan het evenwel hier lezen (vanaf blz. 11, Acrobat Reader vereist). Oordeelt u zelf maar.

Iets later in het Journaal mocht VRT-correspondent-in-Amerika-tegen-wil-en-dank Johan Depoortere in de verf zetten dat President Bush vandaag een nederlaag leed omdat het plan van zijn administratie om naar olie te boren in een natuurreservaat in Alaska niet door het Congres was geraakt. Over de wenselijkheid van die boringen, ga ik me niet uitspreken, maar was het nu nodig om een halve aflevering van National Geographic vol idyllische beelden van kuddes van in het wild levende en ongetwijfeld beschermde dieren op te nemen in het bijhorende beeldverslag?

Voeg na elk van deze items nog de strenge blik van Martine Tanghe toe en het plaatje is helemaal af. Wanneer wordt bij de VRT-nieuwsdienst eindelijk eens de stekker uitgetrokken?

1 Comments:

At 23/12/05 07:22, Blogger Tanguy_Veys said...

Houzee voor Filip De Man !
Zie ook Tien illegalen uit Nigeria: binnen of buiten?

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>