8 november 2005

Wie durft nog foto's trekken? (Skender)

Gisteren werden enkele journalisten van "Het Nieuwsblad" aangevallen door een groepje "jongeren" in Molenbeek. De achterruit van hun auto werd verbrijzeld omdat ze vanuit die auto foto's aan het trekken waren. Ook in Frankrijk worden journalisten aangevallen, maar het kan erger.

Op 27 oktober stapte de 56-jarige Jean-Claude Irvoas uit zijn auto in Epinay-sur-Seine. Hij wou een foto trekken van een lantaarnpaal. 3 "sociaal gebroken jongeren", zoals "De Standaard" ze waarschijnlijk zou noemen, stelden dit niet op prijs en ranselden Jean-Claude Irvoas af. Irvoas stierf op de straat terwijl zijn vrouw en dochter vanuit de auto toekeken. Toch waren het niet de vrienden van Irvoas die diezelfde avond in een naburige gemeente brandjes begonnen stichten. Het waren de vrienden van 2 jongeren die zichzelf elektrocuteerden.

Wat is een multiculturele maatschappij toch boeiend. Je komt constant interessante culturele verschillen tegen. Blijkbaar gaan verschillende culturen op een verschillende mannier om met het fenomeen van de "fotografie" en blijkbaar beleven de "nieuwe Fransen" hun rouwproces op een andere mannier dan de "oude Fransen".

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>